luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Nici anul 2024 nu-i cu noroc pentru clădirea Clubului Voința

  de Raluca Medeleanu | 5 aprilie 2024, 8:01 AM | Administraţie | Știri Arad

  4

  După ce ani de zile a fost lăsată de izbeliște, având situația juridică neclară, anul 2021 părea să fie cu noroc pentru clădirea Clubului Voința, de pe Malul Mureșului, când Primăria a reușit să o preia în patrimoniu, lansându-se promisiuni de reabilitare. Au trecut deja trei ani de atunci, fără să se mai vadă însă vreo mișcare.

  Clădirea pitorească de pe malul Mureșului găzduiește cel mai vechi club de canotaj din România, fiind inaugurată în 1927 (clubul fiind însă mai vechi).

  Pentru a afla ce s-a mai ales de proiectul anunțat cu entuziasm în 2021, ne-am adresat municipalității, care ne-a declarat că încă se lucrează la partea de documentație. Ce e clar, anul 2024 nu va fi cel în care vom vedea lucrările propriu-zise.

  club vointa arad 3

  „Documentația tehnico-economică «DALI – Reabilitare clădire Club Voinţa Arad» a fost aprobată de CLM Arad în cursul anului trecut. În prezent se lucrează la elaborarea documentației pentru demararea procedurii de achiziție pentru servicii de proiectare și execuție”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei.

  Potrivit documentației DALI (realizată de Arhitect Construct SRL, contra a 100.000 lei), obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției sunt: „punerea în siguranță structurală seismică și gravitațională și refacerea condițiilor de confort în clădire”. Mai exact, ar urma să se îmbrace pereții structurali cu 5-7 cm de mortar și plase de otel, să se înlocuiască șarpanta existentă și învelitoarea, să se subzideze fundația în zonele unde sunt fisuri, să se izoleze termic clădirea, să se înlocuiască tâmplăria, să se reconfigureze clădirea pentru a realiza unele dependințe și să se asigure accesul persoanelor cu dizabilități, respectiv încă un grup sanitar. De asemenea, ar urma să se refacă trotuarele perimetrale și instalațiile pluviale.

  Toate acestea sunt calculate să coste aproximativ 11 milioane de lei (TVA inclus). Din informațiile pe care le deținem, Primăria nu este dispusă să aloce acești bani din bugetul local, astfel că proiectul va sta pe pauză până la momentul în care va fi identificat un program disponibil prin care să poată solicita finanțare europeană.

   

  • Citește și: A fost întocmită documentația pentru a reabilita Clubul Voința. Când ar urma să înceapă lucrările · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Una din cele mai frumoase cladiri de pe mal…cel mai bine-ar fi ca actualii din administratie sa nu mai faca nimic…studii si proiecte care iesite din “competenta”lor pot doar slutii si distruge cladirea! Cu speranta ca vom ajunge sa avem si noi administratie competenta – cu profesionisti poate isi va recapata si acea cladire identitatea si farmecul.
   P.S. Ce bine-ar fi sa fie acolo un club si un bistro pentru canotori si biciclisti…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.