luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  New York Times îi dă replica lui Trump

  de - | 26 februarie 2017, 7:08 PM | Internaţional

  0

  Ziarul „The New York Times” va difuza un spot publicitar intitulat „Adevărul este dureros”, în timpul galei premiilor Oscar 2017 din această noapte, care este transmisă în direct și în exclusivitate în România de Digi24 și Digi Film începând cu ora 2:00. Este pentru prima dată în ultimii șapte ani când celebrul cotidian recurge la o reclamă televizată, dar reacția sa vine după atacurile administraţiei Trump la adresa publicaţiei, dar şi a altor instituţii media.

  Reclama începe cu un ecran alb pe care apar cuvintele „adevărul este”, urmate de o serie de fraze contradictorii din ultimele luni, atât rostite, cât şi scrise, relatează News.ro.

  „Adevărul este că ţara noastră este mai divizată ca niciodată”, începe spotul, continuând cu mesajul „faptele alternative sunt minciuni”, „media este mincinoasă”, „femeile ar trebui să se îmbrace ca femeile” şi „drepturile femeilor sunt drepturile omului”.

  Reclama se încheie cu mesajul: „Adevărul este greu de găsit. Adevărul este greu de ştiut. Adevărul este mai important ca niciodată”.

  Spotul cu durata de 30 de secunde va fi difuzat după ce jurnaliştilor de la NYT, alături de jurnalişti de la CNN, Los Angeles Times, Huffington Post, Buzzfeed şi alte organizaţii media, le-a fost interzis accesul la o conferinţă de presă organizată de Casa Albă, vineri.

  Va fi pentru prima dată din 2010 când celebrul cotidian american va difuza o reclamă la televizor, potrivit Associated Press.

  „Ideea este să ne implicăm în discuţia despre ceea ce înseamnă să afli adevărul. Ce înseamnă acest lucru într-o lume a «ştirilor false»? Și care este rolul jurnalismului şi jurnaliştilor în acest proces, şi care este rolul cititorului în sprijinirea acelui jurnalism?”, a explicat David Rubin, reprezentant al ziarului, la CNNMoney.

  David Rubin a spus că a fost aleasă decernarea premiilor Academiei de film americane pentru difuzarea spotului, deoarece gala Oscar este un „eveniment important în industria mass-media”.

  Reclama va fi prezentată şi în alte intervale orare, precum şi în print.

  Ziarul The New York Times a fost numit de Donald Trump „furnizor de ştiri false”.

  „Media furnizoare de ştiri false nu spune adevărul, în mod conştient. Este un pericol mare pentru ţara noastră. Ziarul The New York Times, aflat în eroare, a devenit o glumă. La fel şi CNN. Trist!”, „Ziarul The New York Times, aflat în eroare, scrie ficţiune la dresa mea. Au scris ştiri greşite timp de doi ani, iar acum inventează ştiri şi surse!” şi „Media furnizoare de ştiri false (New York Times, NBCNews, ABC, CBS, CNN) nu sunt duşmanii mei, ci ai americanilor!”, a transmis Donald Trump prin mesaje publicate pe Twitter.

  La rândul său, The Washington Post a lansat un alt mod de a apăra adevărul, în cursul acestei săptămâni, publicând pe site-ul său sloganul „Democraţia moare în întuneric”.

  Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

  Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.