duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nevoia de puncte… UTA se ia la trântă cu Viitorul în primul meci din anul 2021 pentru arădeni

  de Lucian Dănilă | 15 ianuarie 2021, 2:59 PM | Sport

  0

  UTA are mare nevoie de punct sau puncte în confruntarea din această seară cu Viitorul lui Gică Hagi. Arădenii revin în arenă după patru înfrângeri consecutive în campionat, iar ultimele clasate vin puternic din urmă, mai ales după ce ieri, ultima clasată, FC Argeș, a câștigat pe terenul echipei FC Botoșani.

  Pe hârtie, trupa antrenată de Mircea Rednic pornește cu șansa întâi. Chiar și casele de pariuri o văd pe Viitorul cu șanse bune de câștig, UTA având o cotă uriașă pentru o echipă care evoluează pe teren propriu: 4.20.

  Și Gyuszi Balint, antrenorul echipei din Arad, recunoaște acest lucru, dar spune că echipa sa este pregătită să încheie cu bine acest joc.

  „Suntem înaintea unui meci important, un meci dificil împotriva unei echipe cu pretenții clare de play-off. Din punctul meu de vedere, Viitorul pleacă cu prima șansă. Calculele hârtiei îi dau favoriți și datorită omogenității, dar și a faptului că au câștigat restanța cu Sibiul și au un moral bun. Chiar dacă a încheiat nu tocmai fericit sezonul de toamnă, Viitorul a obținut o victorie importantă în acest an, chiar înainte de meciul cu noi. E clar că vor veni aici cu obiectivul de a câștiga cele trei puncte. Este o echipă de posesie, cu calitate foarte bună în compartimentul ofensiv, dar cred eu că și noi dispunem de argumente suficiente ca să încercăm să facem un joc bun. În primul rând, aș vrea să avem o prestație consistentă, recăpătându-ne spiritul din toamnă. Aș vrea să revăd acele mișcări de pasiune în ochii jucătorilor, iar semnele sunt bune din acest punct de vedere. De când ne-am reunit, am avut o perioadă eficientă, o perioadă în care am revăzut acea încredere în propriile forțe.  Am revăzut motivație, am revăzut spirit la jucătorii mei”, spune Gyuszi Balint.

  uta viitorul anancronica 2

  Foto: Modestas Vorobjovas și Roger Junior la ultimul antrenament ale echipei UTA înainte de jocul cu Viitorul

  Mircea Rednic vine la Arad cu gândul la victorie. „Am început bine, trebuie să continuăm tot așa, e important să menținem ritmul pe care l-am avut în  meciul cu Sibiu. Știm că nu o să fie ușor, UTA vine după o serie de rezultate negative. Am văzut că au făcut și multe schimbări, jucători care au plecat, jucători care au venit. Acum nu știm dacă aceștia s-au integrat, dar, din punct de vedere al calității, UTA a arătat jocuri foarte bune și – deci -trebuie să tratăm foarte serios acest meci.  Avem un avantaj pentru că avem deja un meci oficial și asta s-ar putea să ne ajute. E o perioadă mai dificilă, ținând cont și de condițiile climaterice, care în perioada asta ne afectează. Am făcut antrenamente doar pe sintetic, nu am putut să ne antrenăm pe terenuri cu iarbă naturală. Eu zic că suntem pregătiți, preocuparea noastră a fost ca să ne refacem și să recuperăm jucătorii care au avut ceva probleme și mergem pregătiți ca să luăm cele trei puncte.

  Acum echipa este mult mai omogenă și asta contează foarte mult. Jucătorii cred că încep să înțeleagă cam ce le cer eu. Am fost mulțumit de meciul pe care l-am jucat, dar a trecut, acum începe returul, e foarte important ca să ne menținem în primele șase”, a declarat Mircea Rednic, antrenorul formației Viitorul.

  Formații probabile:

  UTA: Florin Iacob – Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Modestas Vorobjovas, Denis Rusu – Roger Jr., Hora.

  Viitorul: Cojocaru – Benzar, Dobrosavlevici, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, C. Matei – Ely Fernandes, Luckassen, Mățan.

  Arbitri: Lucian Rusandu – Imre Bucsi (ambii din Sfântu Gheorghe), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

  Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

  • UTA nu îi poate folosi la acest joc pe Buhăcianu și Tescan, infectați cu COVID-19

  clas 22

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.