„Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul XXV: Un bizon mic, începător, dar cu un potențial mare

  de Andrei Fuliaș | 4 februarie 2019, 10:04 AM | Recomandările editorilor | Strada

  1

  Ne vedem nevoiți să continuăm campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, o campanie prin care încercăm să-i îndemnăm pe șoferi să îi respecte pe ceilalți participanți la trafic și mai ales pe șoferii care suferă de un handicap și ale căror locuri de parcare sunt mai mereu ocupate. Și așa cum am anunțat încă de la demararea campaniei, vom semnala nu doar nesimțirea celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, ci și alte încălcări ale regulilor de circulație și lipsa bunului simț.

  Astfel, de această dată vorbim despre o situație în care un „bizonel” (nu putem să-i spunem bizon încă, fiind începător) s-a gândit să încalce legile lanțului trofic și să depășească nestingherit turma (să ne scuze ceilalți șoferi aflați în coloană, că n-avem absolut nimic cu ei).

  Lovit probabil de amnezie, că altfel nu ne explicăm cum un începător proaspăt ieșit de pe băncile școlii de șoferi a uitat ce zice Legislația Rutieră, a depășit o întreagă coloană de mașini care staționa la barieră și s-a pus direct în fața acesteia, călcând totodată și „linia continuă”. Ori asta nu-i doar nesimțire, ci și încălcarea într-un mod grosolan a legii.

  Pe cale de consecință, poate că noua conducere interimară de la Serviciul Rutier păstrează bunele practici lăsate moștenire de la vechea conducere și se autosesizează văzând aceste imagini, dar și cele care pot fi luate de pe camerele de supraveghere din zonă (sigur există!), interzicându-i bizonelului dreptul la „păscut” (a se citi: dreptul de a conduce) vreme de câteva zeci de zile. Nu de alta, dar, șoferi fiind, ne temem să nu dăm în trafic peste un astfel de inconștient, fiindcă dacă el nu pune preț pe viața lui sau a altora, noi punem pe ale noastre.

  P.S. – Întâmplarea s-a petrecut duminică (03.02.2019), în jurul orei 16:45.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La astfel de fapte, aș vrea schimbarea legii: măcar 6 luni fără permis(plus încă 6 că e începător) și o amendă pe măsură (sa-i rămână bani doar de hârtie igienică și sa-l usture rău la fiecare căc__e).

   Pline drumurile de dobitoci, șmecheri, “cine-s eu” și “pumnul meu minte nu are”…

   Trăiască Republica fantastică România!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.