duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nepăsare sau cruzime fără margini. Cine este responsabil pentru moartea iepurașilor din fața Primăriei?

  de Raluca Medeleanu | 19 aprilie 2017, 12:52 PM | Știri Arad

  9

  Știri Arad. Au fost aduși să aducă zâmbete pe chipurile copiilor, însă nimeni nu s-a gândit la starea lor de bine, căci, nu-i așa, ce contează niște biete animale? Soarta iepurașilor din țarcul montat în fața Primăriei avea să fie pecetluită încă înainte de Sfintele Sărbători Pascale. Încă de cu o săptămână în urmă, unul dintre iepurași a murit din cauza frigului și a stresului cauzat de sutele de mânuțe care au tras de el.

  Citește și Ne părăsesc și iepurașii! „L-a aruncat o doamnă la gunoi…” (FOTO)

  Tragedia este că nu doar un iepuraș dintre cei aduși pentru Târgul de Paști avea să sfârșească așa. Astăzi, un arădean a postat pe pagina sa de facebook o imagine care a cutremurat internauții. Pe lângă faptul că bietele făpturi au îndurat nopți la rândul frigul de afară, acum au sfârșit între colții unor maidanezi înfometați, care au reușit să sară gardul țarcului.

  Pe drept cuvânt, ne punem întrebarea: oare cine este responsabil de cruzimea cu care au fost tratați acești iepurași neputincioși, lăsați în fiecare noapte afară, la temperaturi de aproape 0 grade? Protecția animalelor este chiar oarbă?

  „Vă rog SHARE, SHARE !!!!!!!!!!!!!
  Trebuie să vadă lumea şi partea rea, nu doar cea bună a acestei idei, de a aduce iepuraşii în fața primăriei!!!
  Inadmisibil aşa ceva !!! Înțelegem că s-au făcut amenajări pentru sărbătorile pascale cu toate decorațiunile, dar până la bietele animăluțe ( iepuraşii din fața primăriei)! Sunt nişte ființe înocente, de ce trebuie să stea în fața primăriei în ploaie? Pe lângă faptul că sunt maltratați de copii ( în sensul că sunt mângâiați zilnic de sute de ori), acum noaptea în jurul orei 4:00 eram în trecere pe acolo…am zărit iepuraşii şi ghiciți ce?: iepuraşii erau încolțiți de 4 câini ai străzii care lătrau la ei. Am mers acolo şi am alungat câinii …dar din păcate câinii au sărit peste ” gardul care proteja iepuraşii” . Îmi arunc privirea la iepuraşi şi văd 8 iepuraşi:
  2 dintre aceştia înghesuiți într-un colț…speriați …
  1 muşcat de coloana vertebrală, nemaiputându-se deplasa
  Iar 5 dintre ei, din păcate….omorâți de câinii străzii.
  Dacă ați fii văzut cum se chinuiam bieții iepuraşi…nu vă puteți imagina…
  Dacă cu adevărat ați vrut ca oraşul să aibă această atracție ( a iepuraşilor ) în primul rând trebuia să vă gândiți la siguranța acestora. Sunt şi ele nişte suflete…nu meritau această soartă…:'( !!!”, scrie arădeanul pe Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ”lăsați în fiecare noapte afară, la temperaturi de aproape 0 grade? Protecția animalelor este chiar oarbă?”

   ori sunteti prosti, ori n-ati avut in viata voastra iepuri :)))))))))))))))))))
   hello, iepurii afara se tin si ce sa vezi, traiesc si pe timpul iernii la temperaturi mult sub 0 grade :))))))

   --14 voturi
   +1
   -1
  2. Politia animalelor si asociatia pentru protectia animalelor are dreptul si obligatia de a lua la raspundere ,cu amenzi ,pe cei care au avut o asemenea cruzime fata de niste animalute lipsite de aparare.Nu cainii sunt de vina pentru ororile petrecute ci bestiile in doua picioare care nu au discernamant sa gandeasca pana la capat rezultatul actiunilor lor.Le doresc sa treaca prin aceleasi suferinte.

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.