Nepăsare, ignoranță, nesimțire… și continuați dumneavoastră!

  de Andrei Fuliaș | 18 martie 2019, 1:19 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ne-am tot gândit ce fel de titlu să-i dăm acestui articol și, după ce am scris câteva mostre și le-am șters de câteva ori, am ajuns la concluzia că, orice am scrie, tot cu aceste cuvinte poate fi caracterizat ceea ce urmează să scriem în acest material: nepăsare, ignoranță, nesimțire. Am mai avea câteva cuvinte prin care putem continua această listă și suntem convinși că și dumneavoastră.

  Concret, am primit câteva mesaje și fotografii din partea unor oameni care au ajuns la capătul răbdărilor. Angajați ai unor companii din Zona Industrială Arad Vest. Oameni care ori de câte ori intră pe poarta companiei la care lucrează sau ies de la serviciu, se văd întâmpinați de un morman de gunoaie. Și s-au săturat! S-au săturat să își strice buna dispoziție de câte ori ajung la serviciu.

  „Bună ziua, Special Arad! Vă scriu acest mesaj și în numele colegilor mei. Poate reușiți să ne ajutați cu această problemă. De patru săptămâni o grămadă de gunoi zace pe unde apucă, inclusiv pe rigolele de scurgere, fără să dea de gândit cuiva. Oare cine ar trebui să curețe gunoiul din Zona Industrială de Vest, Strada I?”, este mesajul venit luni pe adresa redacției noastre, mesaj însoțit și de câteva fotografii.

  Ne întrebăm și noi cine se face vinovat de această situație? Cine este responsabil cu strânsul acestor gunoaie?

  Ei bine, în mod normal este vina operatorului de salubrizare, care ridică gunoiul menajer de la tomberoane. Mai exact, aceeași companie Retim, a cărei obligație este să curețe și spațiul din jurul tomberoanelor.

  Totuși, nu putem exclude nici ideea ca firma în fața porții căreia se află respectivul tomberon să nu aibă contract cu operatorul de salubrizare, caz în care ar avea și cei de la Retim o scuză.

  Cert este că oricine s-ar face vinovat de această situație, ar trebui să o rezolve rapid, fie că vorbim despre disconfortul angajaților care trec zilnic pe lângă acest morman de gunoaie, fie că vorbim despre sănătatea acestora sau chiar despre posibile inundații în cazul în care ar ploua abundent, iar rigolele de scurgere ar fi înfundate cu acel gunoi.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.