duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nepalezi, egipteni și pakistanezi depistați de polițiștii de frontieră de la Turnu și Nădlac II

  de Special Arad | 24 aprilie 2023, 12:19 PM | Știri Arad

  0

  14 nepalezi, egipteni și pakistanezi au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Turnu și Nădlac, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși într-o autoutilitară condusă de un cetățean ucrainean și într-un autoturism.

  Weekendul trecut, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, un cetățean ucrainean, conducând o autoutilitară înmatriculată în Polonia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, opt paleți pe ruta România-Austria.

  „În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 12 de cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt opt cetățeni din Nepal și patru cetățeni din Egipt. Persoanele depistate intenționau să ajungă în mod fraudulos în diverse state din vestul Europei”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România, condus de un cetățean român în vârstă de 54 de ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite, ascunse într-un locaș special amenajat, situat în partea din spate a autoturismului, bancheta din spate fiind tăiată, două persoane. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, intrați legal în România, în baza documentelor personale.

  În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii autovehiculelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.