Negocierile dintre PNL și USR rămân blocate: „Wiener a păcălit arădenii. Ar trebui să ne spună sincer că de fapt nu a vrut să ajungă primar”

  de Andreea Daniela B. | 12 octombrie 2020, 3:32 PM | Politikos | Știri Arad

  2

  Negocierile pentru Consiliul Local Municipal rămân tot „în aer” și deocamdată nu s-a ajuns la un numior comun care să mulțumească pe toată lumea. USR nu vrea un viceprimar din PNL și asta a îngreunat cel mai mult discuțiile din ultimele două săptămâni. Totuși, UDMR și PMP par să își mențină poziția și să facă o alianță cu PNL fără prea multe discuții contradictorii. Despre acestea a vorbit atât primarul Călin Bibarț, cât și cel nominalizat pe postul de viceprimar Sergiu Bîlcea.

  „Sâmbătă am participat la o întâlnire cu reprezentanții partidelor PMP și UDMR. Aritmetic, dacă adunați asta înseamnă 13 mandate și într-o discuție de a crea o majoritate s-au agreat toate punctele privind majoritatea proiectelor comune, rămânând în discuții împărțirea celor două mandate de viceprimari. Lumea spune că dacă primarul este din PNL ar fi normal ca cei doi viceprimari să fie de culori diferite. Este corect dacă exista o alianță preelectorală.”, spunea Călin Bibarț.

  Pentru o clarificare a subiectului care este și așa controversat a luat cuvântul Sergiu Bîlcea: „Organizația municipală Arad a dat mandat celor care negociază pentru a avea un viceprimar. PNL are nouă consilieri și este clar că există o așteptare a organizației, dar și a cetățenilor care au votat PNL astfel încât încrederea lor să fie transpusă într-un viceprimar. Este adevărat că s-a discutat numele meu, dar asta nu înseamnă că numele meu este bătut în cuie. Este bătută în cuie decizia de a avea un viceprimar din PNL. Organizația municipală a predat un mandat celor care negociază de a câștiga un viceprimar. Aritmetica este simplă. PNL are nouă mandate în discuție din totalul de 13, dacă tăiem în două șase merg pentru viceprimar PNL, noi le mai dăm trei și astfel se poate găsi varianta de al doile viceprimar”.

  Și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a avut câteva cuvinte de spus chiar dacă la început recunoștea că nu este neapărat un subiect care îl privește pentru că are alte lucruri de care trebuie să se ocupe. Totuși, acesta nu s-a sfiint să spună lucrurilor pe nume și să acuze faptul că Adrian Wiener a păcălit arădenii.

  „Fără să mă amestec la municipiu pentru că eu trebuie să îmi văd de județ, eu am spus și la prima conferință că ar fi fost corect ca domnul Wiener, al doilea clasat pentru competiția de primar, înțelegând  că totuși majoritatea voiau o altă persoană să fie primarul Aradului, să-și asume postul de viceprimar și atunci chiar l-aș fi crezut că această candidatură de primar la municipiu a fost una bine intenționată. Neacceptând este evident că nu a vrut altceva decât să se poziționeze pentru competiția de la Parlamentare de care este într-adevăr interesat. Ar trebui să ne spună sincer că de fapt nu a vrut să ajungă primar, că a păcălit arădenii doar pentru a se poziționa ca să ia un scor mai bun la Parlamentare. Deci nu mai spunem că sunt altfel, sunt tot politicieni și ei și pozițioarea lor mi se pare copilărească. Această ofertă a fost făcută din dorința de a bloca negocierile”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Logica de ospatar: “ar fi fost corect ca domnul Wiener, al doilea clasat pentru competiția de primar, înțelegând că totuși majoritatea voiau o altă persoană să fie primarul Aradului, să-și asume postul de viceprimar”, profund gresit, oamenii i-au votat tocmai pentru a nu fi ca voi, leprelor galbene.

   Asta este perversitatea votului intr-un singur tur, sustinut din plin si de voi penelistii, ajungem in situatii cand primarul ales nu este reprezentativ pentru comunitate.

   Sper sa nu faca nimeni alianta cu voi, sa va evite ca pe lepra.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.