joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  A venit ca un necunoscut, va pleca ca un idol… Micovschi a devenit golgeterul la zi al Bătrânei Doamne

  de Lucian Dănilă | 4 decembrie 2023, 5:06 PM | Sport

  1

  Atunci când a semnat cu UTA, Claudiu Micovschi era un ilustru necunoscut. La trei luni distanță, fotbalistul ajuns la Arad de la Rapid este golgeterul echipei, unul dintre cei mai constanți jucători și, cel mai probabil, va pleca ca un idol de aici.

  Mulți au râs când UTA a semnat cu Micovschi. Era în săptămâna în care Rednic repeta că „vom aduce un winger”, iar majoritatea fanilor arădeni au avut reacții ironice în momentul în care „Mico” a fost prezentat pe site-ul clubului. „Cine-i ăsta?”, a fost cea mai des uzitată întrebare, Claudiu venind din eșaloanele inferioare ale Italiei și după câteva luni la Rapid în care nu a prins nici măcar banca de rezerve.

  S-a integrat imediat, fiind titularizat de Rednic încă de la sosirea sa. Jucător rapid, puternic și cu un simț tactic excelent (n.r. se vede școala italiană de fotbal pe care a învățat-o încă de la juniori), Claudiu Micovschi este fără îndoială unul dintre cei mai importanți jucători din lotul Bătrânei Doamne în acest moment.

  Criza rezultatelor, dar și accidentările din lotul Rapidului, au iscat discuții privitoare la eventuala plecare a lui „Mico” încă din iarnă în Giulești. Este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, împrumutul său fiind până în luna iunie. Fotbalistul se simte bine în vestiarul grupării arădene și chiar a devenit golgeterul formației după golul marcat sâmbătă împotriva celor de la Hermannstadt, având patru reușite.

  „O victorie foarte importantă pentru parcursul nostru, pe un teren foarte greu, ne bucurăm pentru aceste trei puncte meritate. A fost o diferență de atitudine din punctul meu de vedere, meritam această victorie. E al doilea doilea gol consecutiv la Oradea, mă bucur mult pentru că reușesc să marchez, să ajut echipa, asta e cel mai important. Îmi place să marchez oriunde, nu doar la Oradea, important e ca echipa să câștige și sper să obținem cât mai multe puncte. Noi la fiecare antrenament dăm totul, pregătim fiecare meci cât mai bine, încercăm mereu să aducem puncte acasă”, a spus Claudiu Micovschi la finalul partidei cu Hermannstadt.

  „Micovschi a marcat din nou la Oradea, se simte bine. Am riscat puțin cu el, s-a antrenat separat, dar era necesară intrarea lui. A dat un plus de viteză, de verticalizare, asta e calitatea lui. E un super-băiat și chiar mă bucur că am reușit să îl aducem la noi și sper ca în continuare să aibă o evoluție foarte bună”, a spus Mircea Rednic despre el.

  Născut și crescut la Oradea, Micovschi se simte ca acasă în această perioadă în care UTA își dispută meciurile de pe teren propriu pe arena „Iulius Bodola”.

  Citește și:

  Ce victorie! UTA a sufocat-o pe Hermannstadt și a învins-o după o a doua repriză excepțională

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.