vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  News AlertNe lovește Istoria: „Camionul morții” de la Burgenland aprinde fitilele războiului! Germania și Austria fac declarații deosebit de dure

  de - | 28 august 2015, 8:54 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  6

  Descoperire macabră ieri, 27.08.2015, pe o autostradă din Austria, aproape de graniţa cu Ungaria. Cadavrele a 50 de refugiaţi au fost găsite într-un camion abandonat pe marginea drumului. Autorităţile austriece spun că, din primele analize, reiese faptul că oamenii au murit în urmă cu aproximativ două zile – adică, pe 25 august. Camionul în care au fost găsite cadavrele în descompunere a aparţinut în trecut unei companii slovace deţinute de actualul ministru de Finanţe al Cehiei. Într-un comunicat dat publicităţii, compania spune că vehiculul a fost vândut anul trecut, fără a preciza însă cumpărătorul.

  Locul macabrei descoperiri este înțesat de criminaliști și procurori

  Anchetatorii au declarat că este vorba despre victime ale traficului de persoane, despre refugiaţi, dar nu au comunicat numărul exact de cadavre. Din primele informaţii, se pare că oamenii s-au asfixiat, dar o concluzie certă va putea fi trasă doar în urma autopsiilor. Autorităţile au decis aducerea camionului la halele frigorifice respective a fost luată pentru că nicio morgă din zonă nu avea capacitatea de a stoca un număr atât de mare de cadavre.

  De altfel, abia aseară, în jurul orei 20.00 a început descărcarea cadavrelor în camerele frigorifice. Ulterior, corpurile ar putea fi repatriate sau duse la morgă în Austria sau Ungaria. La ora 22, Hans Peter Doskozil, şeful poliţiei din Burgenland, declarat pentru presă: Avem informaţia că acest camion a fost înmatriculat în Ungaria. Ştim şi că ieri dimineaţă, acest vehicul a plecat la drum din Budapesta şi a ajuns la graniţă, apoi a intrat pe teritoriul Austriei pe timpul nopţii. Vehiculul a fost, apoi, parcat şi găsit în cursul zilei de astăzi”.„Am găsit 20, 30, 40 poate chiar 50 de oameni în camion care erau deja morţi. Existau semne evidente de descompunere. Camionul fusese abandonat acolo şi nici urmă de şofer. L-am dat în urmărire”.

  Angela Merkel se declară cutremurată de descoperirea macabră din Austria. Liderul executivului de la Berlin crede că problema imigraţiei trebuie atacată imediat şi în mod direct pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc. Nu numai atât, dar spre deosebire de atitudinea defensivă a multor lideri europeni, Angela Merkel crede că Europa este îndeajuns de bogată pentru a face faţă situaţiei.
  „Suntem cu toţii, în mod evident, cutremuraţi de groaznica ştire privind faptul că în jur de 50 de oameni şi-au pierdut vieţile pentru că au intrat într-o situaţie în care traficanţii nu au avut grijă de ei. Ceea ce s-a întâmplat ne aduce aminte că trebuie să rezolvăm repede problema imigraţiei într-un spirit european. De aceea cred că Europa, fiind un continent bogat, este în măsură să facă faţă situaţiei”, a declarat Merkel.

  Până la un anumit moment, circula zvonul că șoferul camionului morții este român. Zvonul a fost dezmințit: șoferul este bulgar

  Ministerul român de Externe a transmis că şoferul nu este român şi că nici camionul nu este înmatriculat în România. Pe de altă parte, Poliţia Română a comunicat, pe surse, că şoferul care a condus camionul ar fi fost bulgar.

  Camionul avea plăcuţe cu numere provizorii din Ungaria, iar pe remorcă este inscipţionat numele unei firme din Slovacia. Un bărbat a obţinut schimbarea numerelor de înmatriculare în localitatea Kecikemet.
  Oficialii ungari bănuiesc că în reţea sunt implicaţi şi cetăţeni maghiari.
  Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei: „Camionul avea plăcuţe de înmatriculare maghiare, deci este posibil să fi traversat Ungaria sau cel puţin o parte dintre traficanţi ar putea fi cetăţeni maghiari”.

  În acest moment poliţiştii austrieci şi maghiari cercetează împreună acest caz.

  Hans Peter Doskozil, şeful poliţiei din Burgenland: Cercetăm în detaliu locul faptei, este o prioritate pentru noi să găsim făptaşii. Este o faptă îngrozitoare, care nu s-a mai întâmplat de zeci de ani în Burgenland. Avem de-a face cu situaţii în care este vorba de reţele de crimă organizată, situaţii în care sunt mulţi bani în joc şi din care se câştigă mulţi bani. Situaţii în care unii profită de necazul altor oameni.”

  Ministrul de Interne din Austria – țara cu, probabil, cea mai dură și eficientă poliție din lume, Johanna Mikl-Leitner, a declarat într-o conferință de presă: „Astăzi e o zi neagră”. Ea a adăugat că țara sa va adopta o politică de „toleranță zero” față de grupurile mafiote vinovate de această tragedie, relatează The Guardian, care citează presa austriacă.

  Imigranții au fost descoperiți joi dimineața, în apropiere de orașul Parndorf, într-un camion abandonat pe marginea drumului. Din primele informații, autovehiculul era înregistrat în Ungaria. Poliţiştii austrieci au spus că vehiculul, care cel mai probabil venea direct din Serbia și fusese abandonat încă de miercuri, dar nu a fost percheziționat până astăzi. Sunt informații că refugiații erau morți de mai mult timp.

  Sursa informațiilor: digi24.ro


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • da e adevarat doar ca printre est europeni nu erau teroristi !!!! ganditi a ca cea mai mare realizare a IS este acest exod de oameni Multi dintre ei sunt adeptii acestor criminali nici nu trebuie sa intre cu razboi in Europa sunt deja….desigur ca Multi dintre ei vor spre mai bine dar totusi cu ce pret ? Noi nu am fugit cand a fost revolutie noi am luptat si am murit pentru libertate….

    +7 voturi
    +1
    -1
  1. Din păcate mor oameni! Implicațiile sunt mult mai profunde, scenariul este demult pregătit acum este în desfășurare. Europa se îndreaptă voit spre catastrofă. Primirea de refugiați musulmani printre care pot exista elemente radicale este ridicata, și teroriștii intra în Europa ca refugiați. Vom simții pe pielea noastră și vom plăti prețul,care va fi restrângerea drepturilor civile gen legea Patriot versiunea EU! Și bineînțeles vom vota aceste restrângerii cu doua mâini ca sa ne scape de,, lupul cel rău,,!!!

   +10 voturi
   +1
   -1
   • Guru, ai perfecta dreptate,numai cine nu a vizitat o tara in care au ajuns asemenea refugiati,poate sa fie atit de naiv sa creada ca vin in europa pentru ca au nevoie de ajutorul nostru.Dar ne indreptam cu pasi repezi spre o europa macinata de aceleasi razboaie civile ca tarile din care vin acesti ,,refugiati”.

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. Aveti dreptate ! De ce nu pun mana pe arme, sa lupte pentru o viata mai buna ? Fug pentru ca sunt lasi, pentru ca asa le este rasa, e mai usor sa trimiti femeile si copii la inaintare ! Vad ca pana la urma prezicerile unui razboi religios se va adeveri ! A inceput invazia Europei de catre musulmani, persoane care nu vor renunta niciodata la crezurile lor ! Sper ca nemtii se vor lamuri curand si vor incepe trimiterea lor inapoi ! Daca ori care om ar fi trecut granita ilegal ar fi trebuit arestat pentru trece fraudulenta a frontierei, de ce nu se intampla acest lucru ? Daca doamna Merkel este bogata sa-i ia pe toti acasa la ea.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.