luni, 16 septembrie, 2024

Special Arad Logo

    „Ne ascultă” sau nu… Cine nu a observat că apar pe smartphone reclame la produse despre care discută cu prietenii sau familia

    de Special Arad | 30 decembrie 2023, 9:36 AM | IT | Naţional

    3

    Mulți dintre noi am constatat nu o singură dată că, după ce am avut discuții cu prietenii sau membrii familiei, în apropierea smartphone-ului, legate de un produs comercial, pe anumite pagini de socializare ne-a apărut reclamă la acel produs. „Ne ascultă” – a fost propoziția cea mai des folosită după ce s-a întâmplat așa ceva.

    Preocuparea pentru siguranța vieții private și posibilitatea unei supravegheri neautorizate de către dispozitivele inteligente a generat întotdeauna interes și neliniște în rândul multor persoane.

    Chiar dacă cercetările anterioare nu au confirmat aceste temeri, dezvăluiri recente despre anumite servicii de marketing au ridicat din nou semne de întrebare asupra acestui subiect.

    Un studiu anterior, realizat de Universitatea Northeastern în 2018 și citat de Rador Radio România, a examinat un număr mare de aplicații de pe smartphone-uri și nu a găsit dovezi că aceste aplicații ar asculta conversațiile în secret.

    Totuși, observăm adesea apariția unor reclame legate de subiectele despre care discutăm cu prietenii sau familia, iar această coincidență poate alimenta suspiciuni.

    „Ne ascultă”… există un serviciu „Active Listening”

    Compania Cox Media Group (CMG) a fost recent implicată într-un scandal care a adus la lumină existența unui serviciu numit Active Listening.

    Acest serviciu pretinde că poate asculta și identifica conversațiile persoanelor pentru a furniza reclame direcționate. Deși există incertitudini cu privire la eficacitatea și utilizarea acestui serviciu, exemplul unui dealer de mașini din Milano ilustrează cum astfel de date ar putea fi utilizate în beneficiul afacerilor.

    Există întrebări legate de parteneriatele cu firmele de marketing, cum ar fi Amazon, Microsoft și Google, și de modul în care aceste companii ar putea utiliza sau nu astfel de tehnologii de ascultare.

    Unele dintre aceste companii au emis declarații referitoare la politica privind datele vocale, însă există încă aspecte care necesită clarificări suplimentare.

    În concluzie, există puține certitudini și multe întrebări rămase fără răspuns în ceea ce privește această problemă. În ciuda lipsei de claritate, suspiciunile legate de ascultarea conversațiilor de către dispozitivele noastre inteligente au fost întărite în urma acestor dezvăluiri.

    Sursa: Știri pe surse.

     

    Citește și : Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2024. Finanțele au publicat noua listă de accize

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. De multe ori, în timpul unei convorbiri, aud un discret sunet de conectare la telefonul meu. O vreme am bănuit că sunt ascultat de „băieții cu ochi albaștri”, dar nu cred că sunt o țintă pentru ei, că nu sunt adept ISIS, nici nu dețin secrete de stat sau alte date care ar interesa pe cineva. Chestia cu ascultarea de către companiile comerciale poate fi o explicație, mai ales că mi-au apărut pe telefon și pe facebook reclame la produsele de care sunt interesat. Trăim într-o societate de consum și orice metodă de vânzare are justificarea ei.

      0 voturi
      +1
      -1
    2. Fiecare aplicatie are acces la diverse resurse ale telefonului mobil! Acestea accese se pot restrictiona din setarile telefonului. In functie de aplicatie si scopul aplicatiei, aceastea au acces la cele necesare pentru a fi aplicatia functionala, deci o aplicatie de harta are acces in general la busola,locatie telefonului, o aplicatie folosita pt. poze are acces la pozele din telefon si tot asa mai departe. Aplicatiile cu cele mai multe accese la resursele telefonului sunt cele de socializare.

      0 voturi
      +1
      -1
    3. Eh, ce sa mai cercetam, toată lumea asculta pe toata lumea si nimeni nu mai asculta de nimeni 😂 Copiii nu mai asculta de parinti, dar trag cu urechea la ce discuta, elevii nu mai asculta de profesori, dar le spioneaza orice greseala, sotii nu mai asculta de sotii și viceversa, ci doar isi controlează telefoanele samd. Doar „Special” e mai… special si verifica IP-uri 😂
      No, nu-i bai, An nou fericit si cu bucuria… ascultarii 😂

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.