marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ne-am petrecut 8 martie alături de o doamnă, Bătrâna Doamnă. Poveste despre fotbal și război

  de Lucian Dănilă | 8 martie 2023, 7:46 PM | Sport

  0

  Ne-am bucurat împreună în noaptea de duminică pentru victoria UTA în meciul cu echipa lui Becali, FCSB. Eram 10 mii de oameni pe arena „Francisc Neuman” și alți zeci de mii de oameni care freamătă pentru Bătrâna Doamnă s-au bucurat din fața televizoarelor.

  Ziua Femeii am petrecut-o, împreună cu colegul și prietenul Mihai „Miță” Todoca, cu aceeași doamnă, Bătrâna Doamnă, la ea acasă. Nu s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, ba chiar se pregătea de un drum destul de lung și greu la Craiova, dar ne-a primit la ea în sufragerie, acolo unde am vorbit cu antrenorul Gyuszi Balint și apoi cu brazilianul Roger.

  Ne-am dus apoi în grădina ei și ne-am întâlnit cu ultimul sosit în casa Bătrânei Doamne, ucraineanul Danylo Kucher, cel care i-a cucerit pe fanii arădeni prin intervențiile sale de la meciul cu FCSB în chiar primul său joc disputat pe „Francisc Neuman”.

  I-am luat un interviu chiar la firul ierbii, atâta cât am găsit iarbă, dar am aflat de la Danylo că se poate și mai rău. „Când eram copil și jucam la juniori, uneori ne puneau să jucăm pe terenuri de cauciuc”, ne-a spus el.

  danylo 2

  Nu mă așteptam ca atât de mulți oameni să vină la un meci de fotbal. A fost incredibil, am petrecut două sezoane în Ucraina și înainte de război, dar oamenii nu mergeau la fotbal nici atunci. Această atmosferă pe care o creează suporterii valorează foarte mult, fanii fideli își iubesc echipa și mă-nclin cu respect în fața lor, îmi scot pălăria”, a continuat noul portar al echipei UTA.

  Sosit la Arad chiar din plin război, jucând fotbal în acompaniamentul sirenelor care anunțau un atac aerian, Danylo Kucher ne-a povestit cum a trăit acea noapte de 24 februarie 2022 în care a început războiul, cum este să joci fotbal în vreme de război și multe altele într-un interviu care va fi publicat mâine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.