marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ne-a părăsit antrenorul Istvan Steinhübel… „Stenzi” a făcut parte din familia campioanei West Petrom

  de Dan Lazăr | 16 iunie 2024, 12:32 PM | Sport | Știri Arad | Topic special

  0

  Cunoscut în lumea baschetului arădean ca jucător, antrenor și oficial, Istvan Steinhübel s-a stins în cursul zilei de duminică, 16 iunie, la doar 56 de ani, în urma unui infarct.

  „Stenzi”, așa cum era alintat, a făcut parte din echipa tehnică a marelui West Petrom Arad – campioană a României în 2000 și 2001 -, fiind antrenor al echipei secunde, dar și a primei formații a clubului condus de către Dan Gabriel Boric. El a făcut parte și din proiectul care acum un deceniu a încercat revitalizarea baschetului masculin arădean, prin divizionara secundă West Olympia Phoenix.

  A încercat să ofere din experiența sa în sportul cu mingea la coș și tinerilor din Ungaria, antrenând cu succes, vreme de cinci ani, în zona Bekes.

  În ultima perioadă se ocupa de grupe de copii pe „Slavici” și la „Peda”, fiind nelipsit de la competițiile oficiale de baschet din Arad, în calitate de arbitru la masa oficială, dar era implicat și în baschetul amator, în ABLA, fiind antrenor al echipei Pumbers.

  Născut în 3 martie 1968, Istvan Steinhübel era mare fan al clubului maghiar de fotbal Ujpest, dar cea mai mare bucurie o avea atunci când vorbea despre fiica sa de 14 ani, care se anunță o speranță a baschetului arădean feminin.

  „Am obosit să tot vin, în ultima vreme, la înmormântări”, ne spunea acum o lună de zile Istvan Steinhübel, când se pregătea să îl conducă pe ultimul drum pe jurnalistul sportiv Adrian Hărțău, el fiind unul dintre puținii reprezentanți ai sportului arădean la slujba de înmormântare.

  Drum lin, „Stenzi”! Dumnezeu să te odihnească!

  Citește și: Un fost baschetbalist la West Petrom Arad este ministru de Externe în Bosnia-Herțegovina! Cum l-a suprins pe Mircea Geoană

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.