duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un fost baschetbalist la West Petrom Arad este ministru de Externe în Bosnia-Herțegovina! Cum l-a suprins pe Mircea Geoană

  de Dan Lazăr | 16 februarie 2024, 5:40 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană s-a întâlnit, în această lună, cu ministrul de externe al Bosniei și Herțegovinei, Elmedin Konakovic, în capitala Sarajevo. Nimic spectaculos, ai zice… Însă, Mircea Geoană a fost surprins de interlocutorul său. „Mi-a întins mâna și mi-a spus «Bine ați venit» în limba română. O surpriză extrem de plăcută, la întâlnirea cu un ministru de Externe străin. M-am bucurat enorm să aflu că Elmedin Konakovic a locuit în România și a câștigat campionatul de baschet cu West Petrom Arad la începutul anilor 2000. Respectul pe care îl are pentru limba și cultura noastră mă face să fiu mândru”, a scris, pe o rețea de socializare, Mircea Geoană.

  West Petrom Arad a fost, printre altele, campioana României în 2000 și 2021, în prezent baschetul masculin arădean fiind doar istorie. BC Valbon este singurul club din Arad care mai are echipe de juniori, la categoriile Under 15, respectiv Under 19.

  „Dino” Konakovic a participat, în primăvara anului 2014, la „West Petrom Gala Reloaded”, eveniment desfășurat la Sala Polivalentă, la care au mai fost prezenți foști jucători ai West Petrom, dintre care îi amintim pe: Levente Szijarto, Cătălin Burlacu, Șerban Sere, Zoran Markovic, Miljan Marjanovic, Radenko Toroman, Dumitru Anghel, arădenii Bogdan Betea, Călin Ifrim, Cristian Iov sau Cătălin Boric. În acel moment, Konakovic era președintele federației bosniace de baschet și parlamentar în țara sa natală.

  west petrom 800x480 1

  Citește și: Levente Szijarto, fostul jucător al West Petrom Arad, izolat în Dubai, acolo unde este directorul unei academii sportive

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.