vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nașul TV are la dispoziție 2 săptămâni să dovedească existența tunelurilor din Bucegi spre alte continente

  de Raluca Medeleanu | 23 august 2023, 7:30 PM | Fact check | Naţional

  0

  Presupusele tuneluri de sub Bucegi

  După ce a prezentat fake news într-o emisiune, Nașul TV nu a primit amendă de la CNA, ci are la dispoziție 2 săptămâni să prezinte dovezile din așa zisele informații discutate cu un influencer britanic.

  Emisiunea a fost difuzată în data de 5 mai, însă CNA abia acum s-a „activat”, dar nici măcar acum până la capăt, întrucât urmează „noi analize” asupra subiectului evident inventat, prezentat în emisiunea respectivă. Existența unor vaste tuneluri către alte continente, în subsolul munților Bucegi, este deja un „folclor” adesea invocat de fanii diferitelor teorii ale conspirațiilor, alături de câmpurile energetice din aceeași munți conectate cu Piramidele din Egipt, sau presupusele puteri magice ale Sfinxului.

  Televiziunea Nașul TV este cunoscută și ea pentru diferite informații de tip fake news pe care le-a răspândit de-a lungul timpului.

  Sacha Stone – un cunoscut adept al teoriei conspirației

  Cel care a prezentat teoria ca fiind fapt în emisiunea respectivă este Sacha Stone. Pe numele său adevărat Simon Jean Paul Sasha Adams (născut în 1966), el este un influencer britanic de tip „New Age” și un înflăcărat al teoriilor conspirației. Stone a lansat Proiectul NewEarth, care promovează „traiul conștient”, în 2013. De aici a luat naștere și Festivalul NewEarth, lansat în 2017, la care au participat 2.000 de oameni. În 2018, a inițiat Tribunalul Internațional pentru Justiție Naturală, pentru a promova conștientizarea „justiției naturale”.

  Stone susține că omenirea este condusă de „Maeștrii Ascunși” de elită, pe care îi numește „Illuminati”, „cultul de sânge babilonian”, „Luciferieni” și „Sabbateeni”. Crede că „realitatea noastră holonomică poate fi definită în mod realist ca o cultură susținută de satanismul generațional, sacrificiul ritualic, economia sângelui și înșelăciunea arcadă, comise de aproximativ 1 din 10 oameni împotriva a 9 din 10 fără să vrea. Aceasta este dacă orice analiză statistică rezonabilă a satanismului contemporan este adevărat”(se arată în cartea „How the New Age fell for the oldest lie in the book”, de Jules Evans).

  Pentru problemele actuale ale lumii, el dă vina pe „cabaliştii sionişti luriani din spatele vălului”, o formulare care se referă la adepţii rabinului cabalist al secolului al XVI-lea, Isaac Luria, şi ai misticului Shabtai Tzvi din secolul al XVII-lea.

  Stone a declarat că vaccinul COVID-19 este o conspirație pentru a implanta un „nanocip” în corpul uman, astfel încât „Fiara” să poată „prelua controlul asupra sufletului lor”.

  Poziția CNA în legătură cu emisiunea de la Nașul TV despre tunelurile din Bucegi spre alte continente

  Redăm mai jos comunicatul emis astăzi de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) despre subiect:

  „În ședința de miercuri, 23 august, CNA a vizionat emisiunea „Să vorbim despre tine” difuzată pe postul Nașul TV în 05.05.2023. În emisiune, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România. Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente. De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri. Moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Calițescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis. Consiliul a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la Nașul TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora.
  În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.