duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Trei camioane în care se aflau peste 56 de tone de deșeuri, oprite la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 31 octombrie 2023, 12:19 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Trei camioane încărcate cu peste 56 de tone de deșeuri au fost oprite de polițiștii de frontieră de la Nădlac II pe sensul de intrare în țară. Automarfarele erau conduse de doi cetățeni români și un cetățean maghiar, iar documentele de însoțire a mărfii indicau că autotrenurile transportau utilaje agricole și metale neferoase de la societăți comerciale din Italia, Anglia și Germania pentru firme din România.

  Polițiștii de frontieră au apelat la Comisariatul Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu în momentul în care au bănuit că există probleme cu privire la legalitatea transporturilor.

  „Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 30.10.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de doi cetățeni români și un cetățean maghiar. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, utilaje agricole și metale neferoase de la societăți comerciale din Italia, Anglia și Germania pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 56.040 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: „Mafia deșeurilor” nu se oprește nici după arestările făcute de procurori. Alte două transporturi au fost oprite la vama Nădlac

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.