sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Muzeul „Săgeții Verzi” se va deschide oficial în 18 iunie. Rezervă-ți biletul și hai la plimbare în „Săgeată”!

  de Raluca Medeleanu | 9 iunie 2017, 2:30 PM | Ghioroc | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Așa cum anunțasem și în „Reportajul pe roți”, Consiliul Județean Arad, împreună cu Compania de Transport Public, Complexul Muzeal Arad și Primăria Ghioroc și-au unit forțele ca să deschidă un muzeu dedicat vestitului tren „Săgeata Verde”. Muzeul, aflat în incinta depoului de tramvaie din Ghioroc, va fi inaugurat oficial, sub denumirea de „Muzeul Transporturilor”, în data de 18 iunie – dată în care nostalgicii vor putea călători până acolo chiar cu vagonul reabilitat al Săgeții, din 1913 (a cărei culoare originală era gri!).

  Dat fiind faptul că mecanismul de funcționare a trenului este chiar cel original, drumurile de la Arad până la muzeul din Ghioroc se vor realiza cu programare,  pentru a nu se forma înghesuială și pentru a nu suprasolicita „Săgeata”. Deși trenul are din construcție 48 de locuri pe bănci, acestea sunt destul de înghesuite așa că organizatorii au hotărât limitarea numărului de turiști la 30. Astfel, cine va dori să facă o călătorie la Muzeul „Săgeții Verzi”, biletele trebuie rezervate în prealabil pe pagina oficială www.sageataverde.ro la secțiunea rezervări.

  IMG_0212

  Săgeata Verde va circula în fiecare duminică (doar cu scop turistic), pe ruta Arad-Ghioroc, având plecarea de la ora 10 din stația de tramvai din fața supermarketului Kaufland din Micălaca.

  Biletul va costa 20 de lei
  și va include călătoria cu Săgeata pe ruta Arad – Ghioroc, intrarea la Muzeul Transportului Arădean (depoul Ghioroc), dar și intrarea la Muzeul Viei și Vinului și călătoria de întoarcere care se va face cu un tramvai obișnuit.

  Dan Codre de la Consiliul Județean Arad ne-a informat că primarii de pe traseul Săgeții au fost de acord să îi aștepte pe turiști în stații la Vladimirescu, Sâmbăteni și Ghioroc cu mici surprize care vor avea menirea să promoveze specificul fiecărei comune.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.