Muntenegru, invitată să devină membră NATO

  de - | 2 decembrie 2015, 12:52 PM | Internaţional

  0

  Invitarea Muntenegrului în NATO va atrage represalii din partea Rusiei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, informează Agerpres, citând TASS și Reuters.

  ‘Moscova a subliniat la toate nivelurile posibile că expansiunea continuă a NATO, a infrastructurii NATO spre Est, nu poate să nu ducă la contramăsuri din Est, adică din partea rusă, în sensul asigurării intereselor de securitate și susținerii parității de interese’, a spus Peskov.

  Cu toate acestea, secretarul de presă al lui Vladimir Putin a considerat prematur să avanseze contramăsuri concrete, subliniind că este necesar ca pe marginea acestui subiect să fie formulate poziții oficiale din partea Ministerului de Externe și al Apărării din Rusia, precum și a președintelui Putin.

  În data de 3 decembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, urmează să se adreseze Adunării Federale.

  Miniștrii de externe ai țărilor din NATO au invitat miercuri Muntenegru să înceapă negocierile pentru aderare. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a subliniat că aderarea Muntenegrului la NATO nu este îndreptată împotriva Rusiei.

  Sursa: Agerpres

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.