joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  237 de elemente de muniție au fost distruse prin explozie în poligonul MapN din Tauț

  de Ioana Costaș | 6 martie 2024, 3:36 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, sub coordonarea ofițerului specialist pirotehnician din cadrul ISU Timiș, a desfășurat marți, 5 martie, în poligonul MApN din Tauț, o acțiune de distrugere prin explozie controlată a muniţiilor neexplodate, identificate şi ridicate în intervalul iunie 2023 – martie 2024.

  „În perioada menţionată, pompierii militari pirotehnişti au desfăşurat pe raza întregului judeţ operațiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 212 elemente de muniție infanterie, 20 elemente muniție artilerie, 4 bombe aruncător și o grenadă de mână”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Operaţiunea de distrugere a început la ora 08:00, fiind finalizată cu succes în jurul orei 15:00.

  Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de către populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, ISU Arad reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

  • să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora;

  • să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;

  • să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgență.

  În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice:

  • accesul persoanelor şi animalelor;

  • executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate;

  • aprinderea focului deschis;

  • executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare;

  • circulaţia vehiculelor.

  Citește și: Fum imens în Grădiște. Deșeuri și cauciucuri arse în curtea unei case

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.