duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Fum imens în Grădiște. Deșeuri și cauciucuri arse în curtea unei case

  de Special Arad | 5 martie 2024, 11:30 AM | Știri Arad

  1

  Un fum imens și intens s-a observat din depărtare pe cer deasupra cartierului Grădiște, în jurul orei 11:00. Nu a fost vorba de un incendiu, ci de arderea de deșeuri și cauciucuri în curtea unei case, pe strada Mierlei.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a fost sesizat, dar cazul este în atribuția Gărzii de Mediu.

  Totuși, pompierii arădeni s-au deplasat la fața locului, însă la sosirea echipajelor, urmele arderii nu au mai fost găsite. Cel mai probabil, focul a fost stins de proprietar.

  Arderea substanțelor nocive care se eliberează în mediu, cum ar fi deșeuri și cauciucuri, este ilegală și poate fi pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani. Ordonanța de lege a fost oficializată în 2022.

  În plus, similar pot fi pedepsite și îngroparea deșeurilor sau aruncarea acestora în afara spaţiilor autorizate, potrivit avocatnet.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.