marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  MozART group, în premieră și la Arad, în cadrul unui turneu în România

  de Special Arad | 15 martie 2023, 9:33 PM | Cultură

  0

  Celebrul spectacol simfonic-umoristic oferit de MozART group ajunge în premieră și la Arad, precum și în alte șapte orașe din România. Concertul din Arad este programat pe data de 19 mai și va avea loc în Sala Palatului Cultural.

  După ce a încântat sute de mii de spectatori în cadrul turneelor din întreaga lume, MozART Group pregătesc un turneu în cele mai mari orașe din România, oferind un spectacol emoționant, plin de muzică, umor și imprevizibil.

  Cei patru protagoniști sunt instrumentaliști cu studii înalte în cadrul prestigioaselor Academii de Muzică din Varșovia și Łódz, care au decis o nouă abordare asupra muzicii clasice – fuziunea dintre aceasta și simțul umorului. MozART group a creat un spectacol muzical unic, unde muzica și nu cuvintele reprezintă sursa râsului și a fericirii.

  Trupa se descrie astfel: „Existăm în pofida formalității sobre din marile săli de concerte, a anostelor vieți ale artiștilor de muzică clasică, a fanilor muzicii clasice sau a fanilor muzicii rock, rap sau pop care se tem de muzica clasică. Ne tratăm Muza cu ironie și umor și suntem convinși ca ea nu are nimic împotrivă!”.

  Orașele turneului din România:

  11 MAI 2023 – Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”
  12 MAI 2023 – Oradea – Casa de Cultură a Sindicatelor
  14 MAI 2023 – București – Sala Palatului
  15 MAI 2023 – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor
  16 MAI 2023 – Bacău – Teatrul de vară „Radu Beligan”
  17 MAI 2023 – Sibiu – Centrul Cultural „Ion Besoiu”
  19 MAI 2023 – Arad – Sala Palatului Cultural
  20 MAI 2023 – Târgu-Mureș – Palatul Culturii

  Spectacolul începe la ora 19:00 în fiecare localitate.

  Biletele se găsesc online, pe iabilet.ro.

  Categoria 1: 245 lei;
  Categoria 2: 175 lei;
  Categoria 3: 135 lei;
  Categoria 4: 95 lei.

  MozART group cântă împreună din anul 1995, debutul oficial având loc în 1997 în cadrul competiției PAKA, în Cracovia. În același an au construit producția muzicală „Mozart’s still alive” și, începând de atunci, au concertat în turnee în întreaga lume, inclusiv Europa, Canada, SUA și Asia. Cvartetul cântă și alături de alți artiști consacrați precum artistul de pantomimă Ireneusz Krosny și multitalentatul Bobby McFerrin.

  MozART group este un invitat frecvent al emisiunilor TV, galelor internaționale și concertelor. Cvartetul a primit premii prestigioase precum Marele Premiu al Festivalului de Satiră și Comedie XVIII în Lidzbark, „Pingwin z brazu” (Pinguinul de Bronz) – premiu oferit de comunitatea de cabaret din Zielona Gora, un capitoliu informal al cabaretului polonez și două GOLDEN TROUGHS în cadrul RYJEK Festival în Rybnik/Poland. În iulie 2010, MozART group a primit un premiu special din partea Ministerului Culturii din Polonia pentru performanțe remarcabile pe scenă timp de 15 ani. Ediția 31 a Festivalului European de Umor GAGY în Slovacia a premiat MozART group cu MARELE PREMIU 2011 și în martie 2013, grupul a primit toate cele trei mari premii ale Festival des Artes Burlesques, Ediția a 10-a, în St.Etienne/France: Marele Premiu al Juriului, Premiul Publicului și Premiul Presei.

  Din anul 2011, MozART group se bucură de un succes răsunător cu sute de concerte în fiecare an, în întreaga lume printre care Mexic, SUA, China, Canada, Singapore, Brazilia, Portugalia, Elveția, Marea Britanie, Germania, Austria, Turcia, Cehia, Macedonia, Korea de Sud și Franța, unde cvartetul a avut 65 concerte la Bobino Theatre în Paris, în numai 4 luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.