luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mozart, Beethoven, refrene pop și muzică de film la următoarele două concerte ale Filarmonicii

  de Tomck@t | 1 februarie 2021, 12:32 PM | Cultură

  0

  Precum la Teatru, și Filarmonica Arad mărește numărul de locuri. În conformitate cu Hotărârea nr.12/29.01.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, accesul în sala de concerte a Filarmonicii permite prezența unui număr mai mare de auditori, în limita a 50% din capacitatea ei. Următoarele două concerte vor fi pe 4 și 11 februarie.

  „Jupiter” și „Fantezia pentru pian”

  Orchestra simfonică și corul academic vor fi din nou împreună, în seara de 4 februarie, la concertul de la ora 19. Dirijorul va fi Cristian Neagu, solist Sorin Dogariu și dirijorul corului Robert Daniel Rădoiaș. Programul conține Simfonia nr. 41 în do major „Jupiter” de Wolfgang Amadeus Mozart și „Fantezia pentru pian”, cor și orchestră de Ludwig van Beethoven, creație experimentală a celui mai în vogă pianist compozitor al Vienei de la începutul secolului al XIX-lea.

  I s-a dat numele „Jupiter” de către unul dintre cei mai geniali impresari ai timpului, Johann Peter Salomon, cel care a dorit să îi ofere lui Mozart o carieră londoneză la fel de spectaculoasă precum aceea a predecesorului său, Joseph Haydn, aflăm de pe pagina de Facebook a Filarmonicii Arad. L-a inspirat grandoarea acestei ultime simfonii, cea mai desăvârșită din șirul celor 41, concepută în do majorul ceremonial, asociat la acea vreme cu muzica regilor și a aristocraților.

  LOVE STORY – Concert vocal simfonic de Ziua îndrăgostiților

  Concertul dedicat Zilei Îndrăgostiților va avea loc la Sala Palatului Cultural cu câteva zile înainte de 14 Februarie, mai precis pe 11 februarie, la ora 19. Artiștii Filarmonicii Arad și dirijorul Robert Daniel Rădoiaș propun melomanilor arădeni refrene pop precum „My Way”, „Strangers in the Night”, „Tears in Heaven”, „I Just Called to Say I Love You”, „Can’t Help Falling in Love” și muzică de film („Love Story”, „The Godfather”, „Romeo and Juliet”, „Doctor Jivago”) în aranjamente vocal simfonice de Sabin Păutza.

  Bilete

  Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro, începând din data de 1 februarie 2021, după reconfigurarea noului plan de sală, și la casieria Palatului Cultural, conform următorului program:
  • Luni 09:00 – 13:00
  • Marți 09:00 – 13:00
  • Miercuri 12:00 – 16:00
  • Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  • În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  Informații la numărul de telefon: 0730.643.695

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.