Motivele pentru care Turcia și-a schimbat oficial numele

  de - | 4 June 2022, 3:08 PM | Internaţional

  0

  Turcia a fost adesea asociată, în acele părți ale lumii în care se vorbește engleză, cu curcanul, o pasăre care este cel mai bine cunoscută ca simbol al sărbătorii de Ziua Recunoștinței în America de Nord. Acesta este însă doar unul din motivele pentru care autoritățile de la Ankara au decis să ceară la ONU – și au obținut – schimbarea numelui țării din Turkey în Türkiye, relatează Digi24, citând CNN.

  ONU a recunoscut joi schimbarea numelui țării în Türkiye, iar ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a spus că această decizie va „crește valoarea brandului țării”.

  Mai multe organisme internaționale vor fi rugate să schimbe numele țării, în cadrul unei campanii de rebranding lansate de președintele turc la sfârșitul anului trecut.

  „Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a spus Recep Tayyip Erdogan în decembrie.

  Motivul principal pentru care Turcia își schimbă numele este eliminarea asocierii cu curcanul”, a declarat Sinan Ulgen, președintele think-tank-ului EDAM din Istanbul.

  „Dar, de asemenea, termenul este folosit în limbajul colocvial pentru a desemna eșecul”, a adăugat el.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.