duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Motivul halucinant pentru care un preot i-a refuzat unei octogenare spovedania

  de - | 22 aprilie 2024, 8:21 PM | Naţional

  0

  Cazul unui preot din localitatea Valu lui Traian care i-a refuzat spovedania unei femei, în vârstă de 87 de ani, pentru că aceasta nu aparţine sectorului său pastoral este analizat de Corpul de inspecţie bisericească, a informat luni Arhiepiscopia Tomisului, potrivit Agerpres.

  Conform sursei menţionate, Regulamentul Autorităţilor Canonice, Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române prevede că „clericul duhovnic care refuză pocăinţa celui ce se întoarce de la păcat se sancţionează cu dojană arhierească, cu împlinirea unui canon de post şi de pocăinţă la mănăstire sau cu mutarea disciplinară; în caz de neîndreptare se cateriseşte”.

  Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au mai spus că Centrul Eparhial a emis pe 9 aprilie o adresă către toate unităţile din subordine în care duhovnicii sunt atenţionaţi că nu au voie să refuze acordarea Tainei Spovedaniei persoanelor în vârstă, bolnave, în pericol de moarte, cu dizabilităţi sau aflate în alte condiţii deosebite de sănătate, pe motiv că nu fac parte din sectorul lor pastoral. În aceeaşi adresă se precizează că Sfintele Taine ale Mărturisirii şi Împărtăşirii se pot administra, în regim de urgenţă, fie la biserică, fie la spital, fie la domiciliul bolnavului, prin excepţie de la regula fundamentală a jurisdicţiei pastorale, de către preotul solicitat.

  „Pentru cazul concret apărut în presă, acesta a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecţie bisericească”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

  Un bărbat a făcut public pe reţele de socializare cum mama sa, în vârstă de 87 de ani, după slujba la care a participat, la o biserică din localitatea Valu lui Traian, a vrut să se spovedească, dar preotul i-a spus că nu poate pentru că strada pe care stă face parte din sectorul altei parohii.

  sursa: Știri pe surse

  Citește și: Bomboniera pictată cu Biserica din Vinga, adusă tocmai din Germania de o familie de români

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.