Moțiunea împotriva ministrului Oros, în dezbaterea deputaților

  de Special Arad | 31 martie 2021, 8:17 AM | Politikos

  0

  Camera Deputaţillor dezbate moţiunea simplă inițiată împotriva ministrului Agriculturii. Moțiunea va fi supusă votului miercuri, informează Europa FM.

  Semnatarii social-democrați ai textului intitulat „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!” denunță ceea ce numesc incompetența actualului titular al acestui portofoliu în guvernul de coaliție condus de liberalul Florin Cîțu.

  „Domnilor guvernanţi, ţara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susţinere în momente de criză! Şi fermierii sunt tot privaţi şi plătitori de taxe la bugetul de stat, buget pe care l-aţi măcelărit doar pentru interesele dumneavoastră de grup! Fermierii îşi strigă disperarea în stradă, sunt executaţi de bănci şi furnizorii de in-puturi, cu banii din subvenţii şi-au plătit arendele, iar acum nu au bani să înfiinţeze culturile noi de primăvară. Unii dintre ei, pentru a trece iarna şi a pune hrană pe masa copiilor, au început să-şi vândă animalele, utilajele agricole sau chiar şi pământul!”, se precizează în document.

  Precedente moțiuni simple,  inițiate împotriva ministrului Economiei şi Sănătăţii, au fost respinse de Parlament.

  Coaliția formață din PNL, USR-PLUS și UDMR deține majoritate în legislativ. PSD negociază cu AUR susținerea pentru o moțiune de cenzură.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.