Moneasa, din nou branșată la curent. Compania Enel și viceprimarul dezmint afirmațiile primarului

  de Special Arad | 10 February 2023, 4:37 PM | Moneasa | Știri Arad | Topic special

  1

  Comuna Moneasa a rămas fără curent electric, a doua oară în ultimele luni, pentru că Primăria nu a plătit factura în valoare de cca. 6500 de euro. Suma restantă a fost plătită între timp, dar declarația – respectiv scuza – primarului nu coincide cu poziția oficială a companiei Enel.

  „Alimentarea cu energie electrică a sistemului de iluminat public din comuna Moneasa, întreruptă ca urmare a neplății facturilor, va fi reluată, întrucât Primăria Moneasa a plătit astăzi, 10 februarie 2023, suma restantă. Enel Energie a emis corect facturile în cauză și a informat Primăria cu privire la întârzierile la plată, iar, alături de operatorul de distribuție a energiei electrice din zonă, E-Distribuție Banat, a informat cu privire la deconectare în caz de neplată a acestora”, au transmis reprezentanții Oxygen, agenția de comunicare a grupului Enel.

  Primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat pentru Agerpres că Enel a tăiat iluminatul stradal fără niciun avertisment. Atât compania Enel, cât viceprimarul Constantin – Doru Miron dezmint însă acest lucru.

  Viceprimarul a publicat astăzi, pe pagina sa de Facebook, înștiințarea adresată Primăriei Moneasa de către compania Enel, datată 31 ianuarie 2023, în care se precizează că Primăria comunei Moneasa are o factură restantă în valoare de 32.119,45 lei (6.552,62 euro).

  Tot viceprimarul susține că primarul Herbei spunea localnicilor că nealimentarea cu energie electrică a iluminatului public s-a produs pentru că s-a ars siguranța principală. De asemenea, viceprimarul mai susține că Primăria a primit mai multe avertismete de întrerupere a energiei electrice, precizând că „în fiecare lună primim câte 2 – 3 somații”.

  Citește și: 

  Comuna Moneasa a rămas fără curent, pentru neplata facturii. La cât se ridică suma datorată companiei Enel

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.