luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria solicită bani europeni pentru modernizarea liniei de tramvai Podgoria – „Calul Bălan”

  de Raluca Medeleanu | 26 aprilie 2023, 8:28 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Autoritățile locale au planificat de mai mulți ani modernizarea liniei Arad – Ghioroc astfel încât să poată introduce tramvaie moderne pe traseu, până la această oră fiind întocmite mai multe documente pregătitoare. Tot pentru acest proiect, Primăria Municipiului Arad va depune luna aceasta o cerere de finanțare pentru a obține fonduri europene pentru modernizarea tronsonului dintre Podgoria și strada Renașterii.

  Amintim că modernizarea liniei de tramvai Arad – Ghioroc este împărțită în mai multe proiecte, unele coordonate de Consiliul Județean, iar altele de Primăria Arad, ambele instituții având proprietate asupra liniei pe anumite segmente.

  Până la această oră, Primăria a pregătit documentele pentru modernizarea tronsonului de linie dintre Podgoria și Polivalentă, respectiv între secțiunea pasajului Micălaca și până la „Calul Bălan”/ str. Renașterii. Pentru aceste porțiuni există deja întocmite proiectele tehnice, însă municipalitatea dorește obținerea de bani europeni pentru investiții.

  Astfel, pentru modernizarea întregii porțiuni dintre Podgoria și intersecția Căii Radnei cu str. Renașterii Primăria depune o cerere de finanțare pe Programul Operațional Asistență tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020).

  „Prin Fișa de proiect care se depune intervențiile proiectului de investiție au în vedere Modernizarea infrastructurii de transport (linie și rețea de contact) pe o lungime de 3,58 km (cale dublă) pe traseul P-ța Podgoria – Pasaj Micalaca – Micalaca Zona III, și Calea Radnei (între Pasaj Micălaca și str. Renașterii) împărțite astfel:

  -Sectorul Piața Podgoria – Pasaj Micalaca: 691 m cale dublă
  -Sectorul Pasaj Micalaca – Micalaca zona III (inclusiv buclă): 1.225 m cale dublă + 227,5 m cale dublă (bucla întoarcere și linia tragere)
  – Sectorul Calea Radnei (între Pasaj Micălaca și str. Renașterii):1.438 m cale dublă

  De asemenea se vor moderniza un nr. de 11 +8 stații tramvai. Menționăm că pe aceste trasee calea de rulare a tramvaiului este separată fizic de traficul autoturismelor”, se arată în raportul serviciului de specialitate, anexat proiectului de hotărâre.

   

  •  Citește și: Când se va putea circula cu Imperio de la Arad până la Ghioroc • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.