joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Sunt oare adevărate aceste mituri despre cazinourile online?

  de - | 12 august 2022, 1:59 PM | Advertorial

  0

  Industria jocurilor de noroc online a crescut enorm în ultimii 10-15 ani. Există foarte multe cazinouri online atât în România cât și în alte țări din lume. Un număr mare de persoane aleg să-și petreacă timpul liber jucând online, de la jocuri simple precum sloturi sau ruletă până la jocuri mai complexe, precum jocurile de masă.

  Deși sunt curioși să afle ce e cu cazinourile online, mulți evită să încerce acest mod de distracție din cauza miturilor care s-au creat în jurul acestui segment de jocuri.

  Cel puțin o dată în viață ai auzit că jocurile de noroc sunt ilegale, că aparatele de joc sunt făcute ca să pierzi, că nu ai nici o șansă să ajungi pe profit, că jocurile de cărți sunt măsluite. Plus alte mituri care nu sunt atât de răspândite și despre care vei putea citi în cele ce urmează. Sunt sau nu adevărate aceste mituri?

  Jocurile de noroc online nu sunt legale

  Activitatea de gambling online a fost și este pusă în continuare sub semnul întrebării la fel ca și activitatea cazinourilor fizice. Este suficient ca o singură dată să apară o situație în care un cazinou a făcut ceva ilegal și eticheta să se pună pe toate celelalte cazinouri din cauză că astfel de comportamente sunt în firea umană.

  Mitul despre ilegalitatea jocurilor de noroc este fals. Peste tot în lume, atât cazinourile fizice cât și cele online funcționează pe baza unei licențe emisă de stat.

  În România, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc emite licențele pentru toate cazinourile. Bineînțeles că nu este gratis această licență, care trebuie plătită anual.

  Tarifele diferă în funcție de jocurile pe care le operează un cazinou și de cifra de afaceri. De exemplu, în prima fază, orice companie care vrea să deschidă un cazinou online plătește o taxă de 100.000 euro pentru emiterea autorizației, apoi anual trebuie să achite o taxă de licență care variază între 6.000 și 120.000 euro.

  Numărul licenței este afișat pe site-ul fiecărui cazinou online. Așadar, poți sta liniștit(ă) că joci perfect legal păcănele online, ruletă, poker, bingo, pariuri sportive etc.

  În Statele Unite ale Americii, jocurile de noroc erau ilegale în 2007, dar de atunci fiecare stat le-a legalizat sub o formă sau alta, iar acum gamblingul este legal în majoritatea statelor, cu excepția Utah și Hawaii.

  iesi pe profit

  Nu ai șanse să ieși pe profit

  „Nu vei câștiga și nu vei avea profit de pe urma jocurilor de noroc online” – acesta este un alt mit foarte răspândit despre cazinourile online.

  Șanse de câștig sunt la orice joc online, dar nu te aștepta să te îmbogățești din păcănele sau din poker, mai ales dacă ești începător.

  Sloturile funcționează pe baza unor algoritmi care utilizează generatoare de numere aleatorii. Pe baza acestora apar rezultatele.

  Jocurile online care sunt create pe bază de cod sunt verificate înainte să fie puse la dispoziția jucătorilor. Niciun dezvoltator de jocuri de noroc online nu lansează jocurile înainte să fie testate amănunțit, deci poți fi sigur(ă) că acestea sunt perfect funcționale, sunt create corect și ai șanse să câștigi.

  Jocurile din cazinourile online nu sunt măsluite și nici nu sunt făcute să pierzi, așa cum spun cei care au creat miturile referitoare la cazinouri online. Fiind jocuri care funcționează pe baza unor formule precise, nu e vorba de a înșela clienții ci de modul în care generatorul de numere aleatorii stabilește rezultatul câștigător.

  Iar în cazul jocurilor care includ și strategie, șansele de câștig țin și de capacitatea jucătorului de a gândi, de experiență și de exercițiu.

  Nici un cazinou online care a plătit sute de mii de euro pentru licență și alte câteva sute de mii sau peste 1 milion de euro pentru crearea site-ului nu va avea nici un interes să își înșele jucătorii.

  cazinourile online

  Alte mituri despre cazinourile online

  O altă idee preconcepută despre jocurile de noroc online este dependența. Acesta este un subiect destul de sensibil deoarece crearea dependenței de jocuri de noroc, la fel ca și crearea dependenței de substanțe de exemplu, depinde de factori genetici, de predispoziția pentru boli mintale și de capacitatea de autocontrol. Atâta timp cât îți poți impune limite de timp și de bani, tu deții controlul asupra jocului.

  Deci, nu oricine care joacă online este dependent de gambling.

  Minorii pot participa la jocuri de noroc – acesta este un alt mit fals. Cazinourile online verifică identitatea fiecărei persoane care își face cont de utilizator. Pentru a putea juca trebuie să trimiți o copie a cărții de identitate sau alte documente care să ateste că ai peste 18 ani.

  Cazinourile online nu plătesc premiile mari – și acesta este un mit fals. Nici un cazinou care funcționează legal nu își permite să facă așa ceva deoarece ar fi acuzat de înșelătorie, acesta fiind un caz penal.

  Bonusurile sunt false – dacă ai această suspiciune, încearcă să te lămurești cum stau lucrurile urmărind review-uri sau discuții pe forumuri și astfel te vei convinge cât adevăr și câtă fabulație este în afirmațiile referitoare la bonusuri.

  Cazinourile online nu asigură securitatea datelor personale ale jucătorilor – acesta este un mit total neadevărat. Toți operatorii de jocuri de noroc online au contracte cu firme specializate în securitate cibernetică. Toate firmele care dețin cazinouri online iau foarte în serios confidențialitatea și securitatea datelor jucătorilor, altfel riscă să fie cercetați penal.

  Concluzie

  Nu te încrede niciodată în idei auzite sau citite pe internet pe site-uri lipsite de credibilitate. Dacă ai o suspiciune de orice fel, documentează-te serios, din surse de încredere.

  De asemenea, dacă simți că ai fost păcălit în vreun fel, ia legătura cu Departamentul de Relații cu Clienții al acelui cazinou. Poate să fie vorba despre o înțelegere greșită din partea ta sau o eroare umană din partea cazinoului.

  În general, miturile nu sunt reale. Joacă cu încredere și responsabilitate și vei vedea că jocurile de noroc online sunt distractive.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.