marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Mistere din lumea cazinourilor

  de - | 20 octombrie 2022, 5:34 PM | Advertorial

  0

  Lumea cazinourilor emană farmec și mister încă de la începuturile lor. Nu este greu de înțeles de ce: adrenalina pe care o simți imediat ce intri în cazinou, fiorul câștigului, atmosfera elegantă și discretă creează un decor aproape suprarealist. Jocurile de noroc sunt o activitate de care s-a omul s-a bucurat întotdeauna , din epoca primitivă și din vremea primelor cazinouri și mai nou se bucură și de promovare online. Oamenii adoră jocurile de noroc din cadrul cazinourilor și de asemenea și poveștile de succes pe care le auzi zilnic dacă petreci suficient timp în jurul jucătorilor fideli. Dar există și povești mai puțin cunoscute, legate de partea misterioasă a cazinourilor. Dacă ești fan thriller și îți place să citești despre dispariții, mistere și crime, îți prezint o listă de patru povești misterioase care te vor ține cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului.

  Cazul lui Jodie Bordeaux

  Jodie Bordeaux locuia alături de Shawn Bordeaux într-una dintre fermele rezervației Kickapoo, Powhattan din Kansas. Împreună, aceștia lucrau la un cazinou deținut de niște localnici, numit Golden Eagle. Cuplul aștepta un copil, Jodie fiind însărcinată în luna a șaptea în momentul când a fost împușcată în cap, prin fereastră, de un bărbat necunoscut și a murit pe loc. Din nefericire, copilul acesteia nu a putut fi salvat. Jodie a fost avansată în funcție la cazinoul la care lucra a departamentului de mașini de păcănele și acest lucru este posibil să fi iritat pe cineva.

  Ulterior s-a descoperit că Jodie avea niște conflicte mai vechi cu un fost angajat al cazinoului, pe care anterior îl pârâse managerului pentru mici neînțelegeri. De asemenea, în perioada anterioară crimei, Jodie primise telefoane de amenințare de la o persoană necunoscută. Cazul morții lui Jodie rămâne în continuare nerezolvat.

  Jaful cazinoului

  Jaful cazinoului Horizon

  În această poveste, acțiunea se petrece pe data de 9 Noiembrie 2003 în Vicksburg, Mississippi când un angajat al Horizon Casino a fost abordat de către un bărbat necunoscut, mascat. În dimineața acelei zile, pe la ora 4 acest om l-a forțat pe angajat să îi ofere acces în cazino. Aparent, agresorul purta o jachetă cu inscripțiile renumitei echipe de fotbal Dallas Cowyboys. După ce a intrat, infractorul s-a îndreptat direct către locul unde erau ținuți toți banii de la cazino. De asemenea, i-a speriat pe ceilalți angajați cu amenințarea a două bombe care s-ar afla în clădire. Planul acestuia a reușit și bărbatul înarmat a reușit să scape cu aproape 60.000 de dolari.

  Întregul cazinou a fost evacuat imediat după plecarea atacatorului, ca ulterior polițiștii să descopere că ceea ce s-a presupus a fi o bombă era o simplă cutie de pantofi acoperită cu bandă adezivă. Urmărind o anchetă mai largă, anchetatorii au descoperit că în timpul furtului, un alt apel fals cu bombă a fost anunțat, dar și o falsă alertă de incendiu la o școală din apropiere. Aceste acțiuni au avut ca scop distragerea atenției autorităților în timp ce furtul avea loc. Aproape douăzeci de ani mai târziu, jaful rămâne nerezolvat, fără a fi găsit autorul și nimeni nu a fost acuzat.

  Dispariția lui Trevor Angell

  În anul 2000, viața familiei lui Trevor Angell era pe cale să se schimbe în mod radical. Trevor care locuia în Calgary, Alberta, Canada, era șofer de camion și avea un regim de muncă destul de obositor, fiind nevoit să transporte în și dinspre Canada și SUA produse și carne. În timp ce se afla în Los Angeles, Trevor și-a sunat soția în jurul datei de 19 septembrie, și i-a spus că nu a dormit în ultimele patru zile  și că intenționează să îți părăsească slujba de camionagiu. Dimineața zilei de 22 septembrie a fost momentul în care Trevor a vorbit cu un dispecer, fiind și ultima conversație avută cu cineva înainte de dispariția sa.

  Camionul său a fost găsit abandonat în parcarea hotelului “Whiskey Pete” unde obișnuia să își facă opririle, întrucât era un fan al jocurilor de noroc. Toate bunurile camionului erau la locul lor, nimic nu fusese furat și inclusiv rezervorul era plin. Numai portofelul lui Trevor făcând excepție, a fost găsit gol pe scaunul din față al camionului. Au fost înregistrate activități la bancomat, curând după dispariția sa. Mai exact, întregul său salariu a fost retras din cont. Unii susțin, dar fără dovezi, că l-au mai văzut pe Trevor în anul ulterior, dar până acum nu a putut fi găsit de autorități.

  Decesul Annei Gail Thompson

  Pe data de 3 Mai, 1996, Gail Anne Thompson alături de soțul ei Bobby și însoțiți de un alt cuplu au organizat o mică excursie în Jackpot Nevada. Cei patru erau cazați chiar la un hotel al unui cazino din apropiere. După o rundă bună de jocuri, Bobby și ceilalți s-au întors în camerele lor pentru a dormi, în vreme ce Gail a rămas în cazino și a continuat să joace. În dimineața următoare, ceilalți au constatat că Gail nu revenise în cameră. A urmat o căutare intensă, dar nu a fost găsită nicăieri și Bobby a fost nevoit să apeleze la ajutorul poliției și să raporteze faptul că soția sa nu mai poate fi găsită.

  Șase zile mai târziu, Gail a fost găsită într-o parcare, lipsită de viață, capul îi era zdrobit și gâtul i-a fost tăiat. Lângă trupul neînsuflețit au fost găsite lucruri personale, cum ar fi verigheta, poșeta, dar și o bancnotă de 20 de dolari. Pantalonii îi erau trași jos până la genunchi, dar nu era nici un semn că ar fi fost agresată sexual. În urmă investigației, anchetatorii au aflat că Gail era a cincea soție a lui Bobby și se aflau într-o ceartă cu privire la mutarea în Kansas, loc în care se află familia lui Gail. După 3 luni Bobby s-a recăsătorit și a murit 4 ani mai târziu și cazul a rămas în continuare neelucidat.

  Concluzie

  După cum vezi, cazinourile au și o latura mai întunecată, dar să ne concentrăm pe partea luminoasă și să ne bucurăm de câștigurile obținute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.