Mister după atacurile de la Bruxelles. Cine este omul cu pălărie de la aeroport?

  de - | 24 martie 2016, 4:59 PM | Internaţional

  0

  Anchetatorii belgieni nu știu cine este acest om, reperat marți dimineață la aeroportul din Bruxelles, înainte de atentate. Se cunoaște însă identitatea celor trei kamikaze, anume Najim Laachraoui și Brahim și Khalid El Bakraoui, scrie RFI Romania.

  Se credea că omul cu pălărie, care se află încă în viață, este Najim Laachraoui, artificierul bandei, artizanul centurilor explozive folosite în atentatele de la Paris.

  Miercuri seară însă, surse ale parchetului federal au indicat că Laachraoui este unul dintre cei doi care au detonat bombele la aeroport. Celălalt este Brahim El Bakraoui.

  teror

  O oră mai târziu, fratele lui Brahim, Khalid, a detonat bomba din garnitura de metrou, la stația Maalbeek, în cartierul european.

  Iar în urma explozilor de la Zaventem, omul cu pălărie, singurul neidentificat, a părăsit incinta aeroportului la bordul unei mașini Audi S4. Este căutat acum și proprietarul acestei mașini.

  Frații El Bakraoui

  teroristi bruxelles

  Brahim (30 de ani) și Khalid (27 de ani) erau cetățeni belgieni de origine algeriană, cunoscuți pentru fapte agravate de furt pentru care au fost inculpați în 2010 ș respectiv în 2014.

  Khalid a evadat în 2014 în timpul transferului său de la tribunal la penitenciar. Brahim a fost în închisoare între 2010 și 2015 pentru furt de bijuterii, dar s-a opus arestării.

  Conform declarațiilor făcute miercuri de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Brahim a fost arestat în Turcia în 2015 unde a fost suspectat de a planifica un atentat. Ankara l-a extrădat catre Belgia, unde a fost lăsat în libertate.

  Cei doi erau deci bine cunoscuți de poliția belgiană și au fost acum identificați datorită amprentelor digitale.

  In 15 martie, poliția a făcut o descindere la Forest (Bruxelles) la o adresă conspirativă pe care o credeau dezafectată. n acea zi, ținta era Salah Abdeslam.

  La această adresă se aflau de fapt frații El Bakraoui care au și reușit să fugă, după ce au deschis focul asupra polițiștilor.

  Aici au fost găsite apoi un steag al DAECH, literatură salafistă, arme si material explozibil. O amprentă a lui Salah Abdeslam a fost găsită pe un pahar, semn că acesta trecuse de curând prin acel apartament.

  Abdeslam a fost arestat trei zile mai târziu la Moldenbeek (Bruxelles), la doi pași de locuința familiei sale.

  Najim Laachraoui

  najim24

  Artificierul bandei, Najim (24 de ani, belgian) și-a lăsat amprentele pe două dintre centurile explozive folosite în atentatele de la Paris.

  Având o formare post liceală în electromecanică, Najim s-a lăsat însa repede de meserie și în 2014 a plecat în Siria.

  El a revenit din Siria prin Ungaria profitând probabil de fluxul de refugiați, sub un nume fals, anume Sofiane Kayal. Salah Abdeslam l-a adus din Ungaria în Belgia în 9 septembrie 2015. Cei doi au fost controlați în acea zi la frontiera austriacă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.