Peste 1.000 de misiuni pentru pompierii arădeni în luna octombrie
În luna octombrie, pompierii militari au acționat pentru gestionarea a 1.016 situații de urgență produse la nivelul județului Arad. Cele mai multe intervenții au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 951 de solicitări.
Asigurarea asistenței medicale de tip SMURD a fost repartizată astfel: Detașamentul de Pompieri Arad – 648; Detașamentul de Pompieri Ineu – 162; Detașamentul de Pompieri Sebiș – 68; Secția de Pompieri Bârzava – 73. De asemenea, din totalul celor 951 de solicitări, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în urma producerii a 24 de accidente rutiere.
Totodată, salvatorii din cadrul ISU Arad au acționat pentru stingerea a 28 de incendii. Din totalul celor 28 de incendii care s-au produs în această perioadă, 17 au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești, 6 la vegetație uscată și resturi menajere, în urma cărora au fost afectate 0,6 de hectare de teren, iar cinci la mijloace de transport.
Principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe au fost: scurtcircuitul electric produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor și amplasarea necorespunzătoare a coșurilor de fum față de materiale combustibile.
Alte 37 de intervenții au constat în: descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere, asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situații de urgență, salvarea animalelor din medii ostile vieții, asanarea teritoriului de muniție, sablarea carosabilului în urma accidentelor de circulație , asistența și deblocarea persoanelor și degajarea elementelor de construcție care prezentau pericol de cădere.
Pompierii arădeni spun că în perioada sezonului rece, numărul incendiilor produse la locuinţe şi gospodării crește semnificativ, iar pagubele materiale sunt, de cele mai multe ori, însemnate. Uneori, aceste incendii sunt soldate cu pierderi de vieți omenești.
În acest sens, pompierii arădeni reamintesc măsurile de prevenire a incendiilor în sezonul rece:
Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;
Interzicerea utilizării reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie; nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat.
Citește și: Femeie căzută într-o fântână la Almaș, salvată de pompieri
Comentariile portalului
las ca pricepi tu tot.
Nu pricepi nimic.
mda, Trump e salvatorul lumii...dar doar prin ianuarie, cand trece "galceava" de la noi. de ce asteptam oare sa ne salveze altii, de parca e responsabilitatea altora binele nostru??? (...)