luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mircea Rednic: „Mă gândeam așa, la o surpriză de ziua mea, dar nu ai cu cine discuta”

  de Lucian Dănilă | 12 aprilie 2024, 8:05 AM | Sport

  0

  Antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, credea într-o – să îi spunem – minune la recursul Comisiei de Disciplină a FRF referitor la interdicția pe care au primit-o Dinamo și UTA, pedepsite să joace fără spectatori la meciurile de pe teren propriu până la finalul campionatului. „Mă gândeam așa, la o surpriză de ziua mea, dar nu ai cu cine discuta”, spune tehnicianul.

  „Puriul” nu a uitat atmosfera creată de copii la meciul cu FC Botoșani. Nu avea cum să o uite. A fost extraordinară, dar cu toate astea sunt peste 4.000 de plătitori de abonamente care nu au posibilitatea să vadă aceste ultime trei jocuri din campionat.

  „Sigur că la ultimul meci a fost o atmosferă creată de copii, a fost superb. Sunt ferm convins că o să fie mai mulți la meciul acesta, dar am și discutat și am făcut o cerere ca să intre și doamnele. Pe vremea mea, când era fotbal și eram fotbaliști, femeile și copiii aveau intrare liberă, haideți să facem măcar acest lucru! Avem și regulamente, avem și legi care sunt așa, adică în funcție de cum vrea unul sau altul”, a spus Rednic.

  Apoi a continuat și a recunoscut că se gândea, cu ocazia împlinirii vârstei de 62 de ani, că va primi un cadou din partea Comisiei. Se pare că așteptările sale au fost mult prea mari.

  „Mă gândeam așa, la o surpriză de ziua mea, era chiar frumos, dar nu ai cu cine discuta. Rușinică! Nu ai cum să fim așa obtuzi, băi frate, chiar și așa sub toate regulile. Nu poți să dai două pedepse, ambele mari. Nu noi am fost echipa care am organizat, nu poți să ai aceeași pedeapsă cu echipa care gazdă. Nu, nu se poate, asta văd eu acuma. Dumnezeu știe, că nu mă pricep la regulamente, dacă judecăm ce s a întâmplat…Nu a murit nimeni, au fost două petarde care au zburat și au ars un petec de gazon, au ieșit și ăia de la rugby cu scandal, că le-am ars terenul. Sunt pedepsite două echipe de tradiție, două echipe cu suporteri. Mă întreb de ce mai avem jandarmi dacă ei nu și-au făcut treaba. Nu i-am văzut pe cei care au greșit, care nu se comportă cum ar trebui să se comporte un suporter adevărat, că plătesc. Ci plătim noi”, a continuat antrenorul echipei UTA.

  „Din punctul ăsta de vedere, nu decidem spre binele fotbalului, pentru că toată lumea face eforturi. S-a făcut stadionul ăsta în atâta timp, din fondurile orașului și acum arădenii nu au posibilitatea să vină la meciuri. Iar echipa joacă fără ei, se știe cât de importanți sunt pentru noi fanii, din ultimele 13 meciuri acasă am pierdut unul singur. Apoi, pierdem bani, aia e clar și după aia te mai întrebi ‘Domnule, de ce o echipă nu are posibilitatea să plătească și trebuie să intre în insolvență?’ Nu mai poți să vorbești de performanță sau de cupe europene. Trebuie să ne gândim și la ei și să ne punem și în pielea conducătorilor noștri, a clubului. Avem toți de pierdut. Aradul trăiește prin fotbal, e una dintre plăcerile acestui oraș. De ce să fim așa? Ok, s-a greșit, s-a dat o amendă mare, eu cred că era suficientă o etapă. Noi nu și nu. Sunt probleme cu banii, Dinamo de exemplu a supraviețuit datorită suporterilor. Acum nu le dai posibilitatea să vină la teren. Sau gândiți-vă la cei care au abonamente, ce fac, stau la televizor? Cei care au abonamente, ce reacție vor avea? Și ei trebuie să aibă o reacție, sunt banii lor, până acum am jucat în deplasări, nu știu pe unde. Nu au putut să participe, la Sibiu, la Cluj sau la Oradea. Sunt dezamăgit, trist că nu există înțelegere”, a declarat antrenorul Bătrânei Doamne.

  UTA și Hermannstadt joacă astăzi de la ora 17.30 pe arena „Francisc Neuman”, meci contând pentru a 4-a etapă din play-out.

  clasament play out

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.