marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mircea Rednic: „Meciul cu Oțelul este cel mai greu meci al nostru”

  de Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2023, 8:30 AM | Sport

  0

  UTA joacă în seara aceasta la Sibiu contra celor de la Oțelul Galați, meci considera a fi „acasă” pentru arădeni. După două victorii consecutive, gruparea arădeană ar putea atinge o bornă cu care nu s-au întâlnit de la promovarea în Liga 1 din 2020, cea de a reuși trei victorii consecutive.

  Este un meci ca o finală pentru locul 8 la finalul primei etape a returului. Atây UTA, cât și Oțelul, ar încheia etapa pe locul 8 a clasamentului în cazul unei victorii. Mircea Rednic se confruntă cu unele probleme de lot, Aly Abeid fiind și fără viză și plecat la naționala Mauritaniei, iar Benga, Omondi și Stanciu sunt accidentați.

  Euforia ultimelor rezultate îi dă de furcă lui Mircea Rednic care încearcă s-și convingă elevii că încă nu au realizat nimic.

  „E cel mai greu meci al nostru, asta cred eu, dar apoi depinde de noi cum ni-l vom face. Am atras atenția, nu mă ascund. Sâmbătă am făcut o pauză forțată în care mi-am apostrofat piesele, pentru că nu mi-a plăcut atitudinea lor. Eu vreau să îi fac să înțeleagă cât e important este acest meci. Înainte de plecarea spre Sibiu vom avea o ședință cu ei fulger în care le atrag atenția că nu am realizat nimic. Euforia de acum, din jurul echipei, e normală, dar nu trebuie să începem să visăm prea mult și să nu mai fim modești, simpli, ca și până acum. Sunt convins că și publicul ne va da sprijinul de care avem nevoie, chiar și la Sibiu, într-o deplasare mai lungă decât cea de la Oradea.

  Am văzut că fanii se mobilizează, știu că nu le e ușor nici financiar, nici ca și kilometri parcurși și încă într-o zi de început de săptămână. Dar, avem nevoie de ei, e o perioadă grea, sper să nu mai fim mult timp pe drumuri. După cum văd, la stadion lumea se mișcă bine și am speranțe că ultimele două meciuri din decembrie le vom juca la Arad”, a spus Mircea Rednic.

  Antrenorul formației arădene știe că Oțelul este una dintre cele mai bine organizate echipe din campionat, iar acest lucru se vede și în rezultatele obținute de gruparea antrenată de Dorinel Munteanu, 11 remize și două victorii în cele 15 partide disputate.

  „Întâlnim o echipă incomodă, disciplinată tactic, așa cum era și antrenorul lor. Fizic stau foarte bine, nu cedează niciodată, nu poți să zici că acasă joacă într-un fel și în deplasare în alt fel, au aceeași manieră de abordare a jocului de joc. Și rezultatele lor spun aproape tot, au 11 remize și mai știm ce am pățit și noi în tur cu ei, au revenit pe tabelă. Oțelul e ca un Mercedes nemțesc condus de un român neamț, care a jucat mult în Germania. Își ține în presiune jucătorii și e un lucru bun. Au avut multe meciuri în care meritau, dar nu au făcut-o, au fost la limită. Nu vor veni pe vârfuri, își dau și ei seama că UTA e într-un moment bun și am zis, totul depinde doar de noi. Trebuie neapărat să fim concentrați din primul până în ultimul minut, să fim pozitivi și să profităm de această perioadă bună, pentru care meritul îl au jucătorii. Trebuie să joci simplu în fața unei astfel de echipe, să nu îi dai mingea, pentru că sunt periculoși pe contraatac. Au viteză, calitate, experiență și au reușit într-un timp scurt să creeze o echipă, căci au schimbat și ei destul de mult în vară. Trebuie să ne creăm ocazii, să dăm goluri și atunci se vor deschide. Și când ai lucrurile pot deveni mai simple”, a continuat Rednic.

  Meciul UTA – Oțelul Galați începe la ora 20.30 și va fi televizat.

  Formații probabile:

  UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Cr. Mihai, Freitas – Ofosu, Fabry, Micovschi – Luckassen.

  Oțelul: Dur-Buzoancă – Adăscăliței, Cisse, Lovric, Zhelev – Cisotti, Gaitan, M. Silva – Al. Pop, Fatai, Tănasă.

  Arbitri: Radu Petrescu (București) – Radu Ghinguleac (București), Mihai Marinca (Bistrița). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).

  Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Doru Lucaciu (Cluj).

  Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

  Delegat LPF: Florin Bătrânu (Timișoara).

  Citește și:

  UTA va juca la Sibiu meciul cu Oțelul Galați! „Am primit confirmarea”

  clasament uta

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.