Mircea Geoană: „Summitul NATO va aduce veşti bune pentru România”

  de - | 26 June 2022, 9:51 AM | Politikos

  0

  (foto: Facebook / Mircea Geoană)

  La summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid, regiunea Mării Negre va fi recunoscută ca având o importanţă strategică în apărarea colectivă, iar grupurile de luptă din România şi alte ţări estice pot fi ridicate la rang de brigadă, potrivit Radio România Actualități.

  Discuţiile din capitala Spaniei vor viza şi cererile Finlandei şi Suediei de aderare la NATO, dar nu se prefigurează o decizie în acest sens, din cauza blocajului exprimat de Turcia.

  Secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, a declarat că summitul NATO va aduce veşti bune pentru România, dar şi pentru Ucraina, pentru relaţia transatlantică şi pentru Alianţă în sine.

  Mircea Geoană: „Din punct de  vedere militar şi de securitate, România va avea datorită faptului că Rusia este un actor imprevizibil şi agresiv, aceeaşi calitate a securităţii naţionale cum o are Germania sau Belgia. Nu va fi nici un fel de diferenţă între ceea ce are NATO pe flancul estic şi ceea ce are deja NATO în Europa de Vest. Este o schimbare fundamentală. Săptămâna viitoare mergem la Madrid la summituil NATO şi aşteptăm veşti istorice pentru România”.

  Sursa: Radio România Actualități

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.