duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scăpat din infern în Joia Mare! Ionuț a scăpat cu viață, dar fratele i-a murit la 26 de ani și alte opt persoane… „De trei săptămâni lucram la Arad”

  de Lucian Dănilă | 5 aprilie 2018, 11:38 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  4

  E Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor, și majoritatea dintre noi ne pregătim de Paști. Sunt acele zile în care an de an se spune că trebuie să fim mai buni, să iertăm sau să învățăm să iertăm, să respectăm și mai ales să oferim.

  Pentru familiile a nouă tineri, anul acesta, sărbătoarea de Paști va rămâne probabil cea mai neagră amintire din viață, chiar de Joia Mare, o zi de joi neagră pentru familiile lui Gabi, Ștefan, Costeluș, Denis, Andrei și ceilalți dintre cei nouă care au murit în accidentul petrecut azi noapte în județul Neamț, la Viișoara, când microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistrița.

  Singurul care a supraviețuit este Ionuț Vârlan, un tânăr de 21 de ani din localitatea Podoleni, un tânăr care și-a pierdut fratele în cumplitul accident, dar și cumnatul. El a declarat în exclusivitate pentru Mesagerul de Neamț:

  „Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte” (Ionuț Vârlan).

  Cele zece persoane au plecat de la Arad și se îndreptau spre Săvinești.

  Ionuț Vîrlan are doar o rană ușoară la cap, este internat pe secția Chirurgie și urma să fie externat. Când a aflat că este singurul supraviețuitor, a plâns. ”Toți au murit? Toți? Toți?”, a mai putut spune.

  Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, ne-a declarat că, din primele cercetări, toți munceau la negru. „Toate cele 10 victime lucrau la negru, la plantat de brad și molizi, în două localități de pe teritorul județului Arad. Este tot un accident de muncă, așteptăm toate datele de la Poliție și demarăm cercetarea”, scrie Mesagerul de Neamț.

  Ştefan Vîrlan, de 26 de ani, din Podoleni (Neamţ)

  Dan Bleambă, de 45 de ani, din Făurei (Neamţ)

  Denis Bleambă, de 19 ani, din Făurei (Neamţ)

  Ionuţ Tănase, de 26 de ani, din Făurei (Neamţ)

  Ionuţ Nechifor, de 17 ani, din Făurei (Neamţ)

  Constantin Lupu, de 19 ani, din Deleni (Iaşi)

  Ştefan Vrabie, de 45 de ani, din Bîrgăuani (Neamţ)

  Gabriel Nistor, de 25 de ani, din Podoleni (Neamț)

  CITEȘTE cu click pe titlul de mai jos și: 

  Nouă morți în urma unui accident în care a fost implicat un microbuz plin cu muncitori care lucrau la Arad!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.