duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sportului din România felicită patinatorul ungar pentru aurul de la Olimpiadă

  de - | 13 februarie 2022, 6:27 PM | Sport

  0

  (foto: Embassy of Hungary in London / Facebook)

  Ministrul Sportului, Eduard Novak, a transmis, duminică, un mesaj de felicitare sportivului maghiar Shaoang Liu, care a cucerit medalia de aur în proba de patinaj viteză short track 500 de metri din cadrul JO de la Beijing, relatează stiripesurse.ro.

  „Felicitări pentru rezultatul fabulos al lui Shaoang Liu, care aduce aurul olimpic la patinaj viteză pentru Ungaria, în proba de 500 m! În afară de faptul că îl felicit, cunosc exact evoluţia patinajului maghiar. La începutul anilor ’90, patinajul de la Miercurea Ciuc era unul dintre partenerii de la care învăţau acest sport, după care Guvernul maghiar a investit în construcţia de patinoare în fiecare oraş mediu şi mare, în antrenori şi în pregătirea copiilor şi juniorilor, ceea ce a dus la dezvoltarea hocheiului şi a patinajului. Acestea sunt rezultatele acelui proiect. Doar o decizie şi consecvenţă în implementarea ei. Cu siguranţă, vom trata foarte serios în cadrul Strategiei Naţionale pentru Sport aceste aspecte de bază”, a scris Novak pe Facebook.

  Liu, 23 de ani, născut din tată chinez şi mamă maghiară, a cucerit, duminică, prima medalie de aur pentru Ungaria într-o probă individuală la o ediţie a JO de iarnă. Tot la Beijing, el a mai câştigat medaliile de bronz la ştafetă mixtă 2.000 metri şi în proba individuală de 1.000 de metri.

  La 500 de metri, argintul i-a revenit rusului Konstantin Iliev, iar bronzul, canadianului Steven Dubois.

  Prima medalie de aur din istorie pentru Ungaria la JO de iarnă a fost obţinută tot cu participarea lui Shaoang Liu, la ştafetă 5.000 de metri, în 2018.

  La JO de la Beijing evoluează şi fratele lui, Shaoang, Shaolin Liu, care are în palmares aurul la ştafetă 5.000 de metri şi un bronz la ştafetă mixtă 2.000 de metri, ambele Pyeongchang.

  Sursa: stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.