Update Ministrul Sănătății, despre situația Covid-19 de la Arad: „E un focar controlat. Vedem evoluția în dinamică…”

  de Raluca Medeleanu | 23 aprilie 2020, 7:40 PM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  3

  Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, se va afla astăzi în județele Hunedoara, Timiș și Arad, unde va verifica activitatea din spitalele județene și cele de boli infecțioase și va discuta cu autoritățile locale administrative și medicale.

  Momentan nu avem informații cu privire la ora exactă la care ministrul va sosi la Arad. Potrivit Prefecturii Arad, acesta va ajunge la Deva în jurul orei 13, unde va începe analiza situației din cadrul Spitalului județean de urgență de acolo, iar după aceea va continua controlul la Timiș și mai apoi la Arad.

  Update

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o vizită rapidă la Arad, ajungând în jurul orei 19:00. A făcut un control scurt mai întâi la Spitalul TBC din Grădiște, apoi la Spitalul de campanie de la Expo Arad (de pneumologie) și, în final, a trecut fugitiv pe la Spitalul Județean Arad.

  Ministrul a fost însoțit de reprezentanții SCJU, DSP și CJA.

  „Am mers să evaluez și spitalul de pneumologie, unde au fost ceva probleme, am venit să văd spitalul, sau secția exterioară a spitalului unde vor ajunge pacienții asimptomatici sau cu o formă ușoară, dacă spitalul suport sau secția de pneumologie vor fi suprasolicitate. Stadiul de pregătire este bun, evaluarea o voi face în momentul în care vom avea și pacienți. De informări… sunt cadre medicale voluntare care vor face activitatea aici, dar indicația mea a fost să avem și medici specialiști infecționiști, care să supervizeze activitate medicală atunci când ea se va desfășura”, a declarat Ministrul Sănătății.

  Întrebat de Special Arad dacă este de părere că s-au adeverit cuvintele lui de la ultima vizita, cum că Aradul ar putea să devină un focar de infecție având în vedere că județul se afla pe locurile fruntașe la infecții și decese, acesta ne-a răspuns că: „E un focar controlat în acest moment. Vedem evoluția în dinamică…”. 

  În ceea ce privește situația pandemiei de coronavirusul în România, acesta a afirmat că încă ne aflăm pe panta ascendentă, dar că panta este lină. „Suntem într-o așezare, ca să zic așa, a pantei, dar așteptăm 7/8 zile de la Sărbătorile Pascale ca să vedem ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale și ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Dacă, să spunem, s-a respectat tot ce înseamnă condițiile, dacă n-am avut persoane care au venit din alte focare, nu am avut nici o transmitere accentuată, atunci ar trebui să rămânem la un 10.000 sau 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al numărului de cazuri, al numărului d e decese și să putem să ne gândim după 15 mai și la alte lucruri”, a spus Nelu Tătaru.

  „Prefer să vorbim la sfârșitul acestei perioade, prefer să gestionăm acest moment, să trecem de vârful pandemiei în România, iar apoi să reparăm ceea ce trebuie reparat”, a concis ministrul, întrebat fiind dacă asistăm la un efect binevenit al măsurilor de protecție luate de Guvern.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu se stie nr.k asa vrea cineva(arda-l jaru si moarte usoara)-asa cum nici inainte de corona-politic nu stiam nr mortilor pe zi in romanika asta a desteptilor si a nesimtitilor care ne conduc.Acum stim.Da,STIM.si nu mai sunt alte boli-cancer,leucemii,batranete,accidente mortale,infrasturi.-DOAR de corona-frass se moare acum in romania.Chiar asa grav E????inainte mureau m.mult de 15 oameni pe zi in toata tara.Si era normal.Acum???ne poate explika vreun ales asta???dar repede ca ne SATURAM de voi-cretinilor,comunistilor.Si va mai alegem NUUU.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.