duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ministrul Muncii desființează Inspecția Muncii: „Planurile de control sunt de o formalitate care mă îngrozește!”

  de Special Arad | 11 noiembrie 2020, 6:23 PM | Naţional

  0

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că în unele Inspectorate Teritoriale de Muncă sesizările primite de la oameni ajung toate la inspectorul şef care „le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”. Ea acuză instituţia de faptul că este „ruptă de realitate” şi de problemele oamenilor.

  „Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte”, declară ministrul, la un an de la preluarea portofoliului Muncii.

  „În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat, potrivit news.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.