sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amenzi în valoare de 7900 lei. Campania naţională „O zi pe săptămână”, reluată de inspectorii de muncă arădeni

  de Special Arad | 12 septembrie 2015, 10:13 AM | Știri Arad

  0

  Acţiunile de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, în cadrul Campaniei Naţionale „O zi pe săptămână” au fost reluate de către inspectorii de muncă ai ITM Arad.

  În cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă au controlat un număr de 16 angajatori, 11 dintre aceştia fiind sancţionaţi, valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 7900 lei.

  Dintre deficienţele  cele mai frecvent întâlnite amintim: nerespectarea prevederilor legale referitoare la dovada achitării drepturilor salariale, a repausului săptămânal, respectiv păstrarea registrului în format electronic la sediul unităţii etc.

  Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, iar acolo unde agenţii economici nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare, inspectorii de muncă vor aplica sancţiuni contravenţionale şi în acelaşi timp vor trasa măsuri şi termene concrete de remediere a deficienţelor constatate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.