duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Mediului atrage atenția asupra pericolului inundațiilor. Mureșul, în județul Arad, e sub cod galben

  de Special Arad | 29 mai 2021, 10:25 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Atenţie în următoarele zile în zona apelor curgătoare, unde există pericolul ca acestea să iasă din matcă, spune la Europa FM Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ne aşteptăm la precipitaţii abundente, avertizează ministrul.

  „Urmează câteva zile de precipitații abundente, suntem în legătură permanentă cu ISU pentru a avea echipe pregătite în caz de nevoie. Trebuie mare precauție în zona apelor curgătoare și nu avem voie să ne riscăm în următoarele zile în acele zone care sunt periculoase. Vor veni zilnic mai multe avertizări meteo și hidro, ele pleacă către autoritățile care trebuie să fie pregătite și facem un apel la responsabilitate ca să evităm tragedii”.

  Nici un judeţ nu se află, însă, sub cod roşu de precipitaţii. Dar avertizările vor fi actualizate în timp util.

  Menționăm că potrivit hidrologilor, râul Mureș (în zona Săvârșin) este marcat sub atenționare de cod galben de inundații.

  „Un cod portocaliu meteo în anumite regiuni, în acele regiuni, în acele regiuni, dacă nu se întâmplă fenomene meteorologice locale extraordinare, lucrurile pot fi ținute sub control și pot fi administrate corect. Nu excludem apariția unor viituri pe porțiuni mici în anumite localități. Aceste viituri, în anumite locații, sunt aproape imposibil de previzionat de aceea este nevoie de responsabilitate și precauție în aceste zile”, a spus ministrul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.