duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Educaţiei vrea să introducă o evaluare în clasa a X-a

  de - | 8 ianuarie 2019, 9:19 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  (foto: europafm.ro)

  O evaluare la clasa a X-a ar aduce beneficii, deoarece, astfel, la examenul de bacalaureat va rămâne de învăţat materia din ultimii doi ani de liceu, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

  „Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? Pentru că, aşa cum ştiţi, după clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o moştenire a capacităţii, a examenului de capacitate, ne asigură separarea spre liceu sau şcoli profesionale, aceasta este, să spunem, argumentaţia evaluării de la clasa a opta. Dacă se va accepta, pentru că, fără îndoială, o vom pune în dezbatere publică. Şi dacă va fi acceptată o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare. Nu ştiu dacă va rămâne sau nu, după opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapă”, a spus Ecaterina Andronescu.

  Potrivit ministrului, evaluarea va reprezenta „o formă de testare”.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ideea cu „treapta” e buna, dar lipseste esentialul: pragul de 5 la admitere liceu, ca asa toata loaza cu nota 3 se inscrie la liceu nu la profesionala unde ar avea o meserie. Cat despre alt subiect, ca n-am gasit articol cu pensionare la 68, optionala la profesoare, e de toata jena. Vor ocupa locul la catedra al nepotilor care fac naveta in 5 scoli fiindca vor avea dreptul sa participe la concurs de dosare cu acestia, si, evident, dupa o jumate de secol au puncte mai multe si salarii maxime. Evident, nu dna Cati e in culpa ci CCR care asa a gasit logic. Treaba e ca unele sexa-septuagenare sun t chiar ridicole in rol. Puteau „sa sada” pe o4le ramase neocupate

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.