SUA înființează în România și Polonia două centre de operațiuni logistice pentru sprijin aerian

  de - | 8 March 2022, 9:40 AM | Internaţional | Naţional

  1

  Decizia implică trimiterea a încă 500 de militari precum și aeronave cisternă, pentru alimentare în aer.

  Potrivit CNN, citat de Biziday, decizia Pentagonului era oarecum subînțeleasă, având în vedere desfășurarea mare de avioane militare în țările NATO din estul Europei, această nouă desfășurare fiind una de ordin logistic, pentru susținerea misiunilor aeriene și operațiunile de întreținere și reparare a acestora.

  Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de militari în această nouă desfășurare, iar aeronavele cisternă KC-135 vor opera din Grecia.

  Pe lângă centrele de operațiuni de sprijin aerian din Polonia și România, două companii de sprijin logistic vor fi trimise din SUA în Germania, posibil pentru a le înlocui pe cele desfășurate săptămâna trecută pe flancul estic, la activarea Forței de Reacție Rapidă a NATO.

  CNN a calculat că după aceste ultime suplimentări de trupe, numărul militarilor SUA din Europa este acum de aproximativ 100 de mii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.