Ministrul Agriculturii linişteşte românii în isteria uleiului: „Avem stocuri până la noua recoltă”

  de - | 12 March 2022, 6:18 PM | Naţional

  0

  (foto: Adrian Chesnoiu / Facebook)

  Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că s-a iscat o isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi lumea a mers în magazine să cumpere, precizând că ţara noastră are stocuri de ulei până la noua recoltă astfel încât să nu apară dezechilibre, scrie News.ro.

  Ministrul va avea o întâlnire, duminică dimineaţă, cu reprezentanţii producătorilor de ulei şi ai lanţurilor de magazine pentru a se asigura că fluxul de aprovizionare funcţionează la parametrii optimi.

  „Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelului suficientă pentru a acoperi de 10 ori nevoia de consum de ulei a României. Anul trecut spre exemplu am avut o producţie record de 3 milioane de tone producţie, în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 de tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului de aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă, la nivelul Ministerului Agriculturii, va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora. Asigurăm cetăţenii că producţia agricolă a României are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”, a anunţat Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la finalul şedinţei de sâmbătă a Executivului.

  Sursa: News.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.