duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Sănătății vrea să schimbe regulile în spitale. Familiile ar putea primi mai multe informații despre pacienți

  de - | 20 noiembrie 2022, 9:57 AM | Naţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  După o mulțime de plângeri venite din partea pacienților și a rudelor celor internați în spitale, Ministerul Sănătății vrea să schimbe regulile. Pune în dezbatere publică un proiect prin care, de exemplu, în cel mult două ore de la internare, familia bolnavului ar trebui să primească telefonic sau prin SMS informații despre el. Programul de vizitare să fie mult mai relaxat, inclusiv la Terapie Intensivă, iar comunicarea dintre ambele părți să funcționeze cu adevărat, nu doar în teorie.

  Familiile pacienților internați se plâng adesea că ajung să îndure ore de așteptare până să capete informații despre rudele din spital. Și, uneori, nici după discuția cu medicul, nu sunt lămuriți(…).

  Astfel, bolnavii vor putea fi vizitați, de luni până vineri, între orele 15:00 și 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 și 20:00, timp de 30 de minute. Dacă pacientul este la ATI ori în fază terminală, accesul rudelor ar trebui permis oricând.

  În plus, la cel mult două ore de la internarea pacientului, aparținătorii care lasă datele de contact, ar trebui să primească telefonic sau prin SMS informații despre starea celui internat. Proiectul este pus în dezbatere publică.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.