joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ministerul Sănătății verifică serviciile medicale ale Spitalului Județean Arad. Spune-ți și tu părerea pe Special Arad!

    de Raluca Medeleanu | 17 decembrie 2020, 11:29 AM | Administraţie | Recomandările editorilor | Sănătate

    4

    În această perioadă, Ministerul Sănătății face o evaluare a serviciilor oferite de spitalele din România, iar Spitalul Județean Arad nu reprezintă o excepție. Pacienții sau persoanele aparținătoare primesc, pe această cale, SMS-uri (vezi galeria foto) în care sunt îndemnați să își exprime părerea legată de calitatea actului medical, în mod anonim, cu intenția de a îmbunătăți serviciile oferite de unitatea spitalicească.

    Formularul pe care aceștia sunt îndemnați să îl completeze conține 10 întrebări cu variante de răspuns de la „foarte nemulțumit”, „nemulțumit”, la „mulțumit” și „foarte mulțumit”, sau simplu „da” și „nu”, iar întrebările sunt după cum urmează:

    1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?
    2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?
    3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?
    4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?
    5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?
    6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?
    7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?
    8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?
    9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?
    10. Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?

    Menționăm că un astfel de formular este oferit, aleator și tot sub anomimat, pacienților de pe secțiile Spitalului Județean Arad de către conducerea spitalului, cu același scop de a monitoriza serviciile medicale.

    O evaluare oficială a serviciilor medicale din cadrul Spitalului Județean a fost realizată în 2016, atunci când spitalul a obținut ultima acreditare. Această evaluare se face periodic, iar următoarea se va desfășura în decursul anului 2021. Aceste formulare pe care le trimite Ministerul Sănătății sunt și ele un factor decisiv.

    ***

    Dumneavoastră ce părere aveți?

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Un spital din care la externare iesi cu tot felul de infectii,un spital la care spaga se da in toalete,un spital in care asistentele se cred imparatese:sunt obraznice si descurcarete! Mai un dezinfectant,mai o masca sau un iaurțel…de toate poti obtine daca cunosti persoana potrivita!

      +3 voturi
      +1
      -1
    2. Ce poti spune despre un spital de care toti aradenii fug spre Timisoara, Cluj, Szeged cand au o boala putin mai complicat de tratat sau de facut o operatie de la mediu in sus ca complexitate, desi Aradul este „centru universitar”. Doctori carora nu le pasa absolut deloc de pacienti, slab pregatiti pentru titlurile ce le au, desi sunt profesori universitari. Cei in varsta cu aere de profesori nu lasa loc celor tineri sau , in cel mai bun caz ii invata naravurile lor; exact ca in politica.Nu mi-au cerut spaga dar le-am dat, de frica sa nu ma „fusereasca”. Vorbesc in cunostinta de cauza : am fost pacient in spital in repetate randuri. Intr-un cuvant : SLAB!

      +4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.