marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Finanţelor propune încă o scutire de 6 luni de la plata impozitului pentru afaceriștii din HORECA

  de - | 26 ianuarie 2022, 7:56 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Ajutor pentru HORECA. Guvernul vrea să-i scutească pentru încă șase luni de impozitul specific, pe afaceriștii din această industrie afectată de pandemie.

  Ministerul Finanţelor propune încă o scutire de 180 de zile de la plata acestuia. Subiectul este deocamdată în dezbatere publică și se va putea aplica din luna în care va fi aprobat.

  Reprezentanții patronatelor din industrie cataloghează ca „normală” această măsura. Pentru Europa FM, Daniel Mischie, vicepreședinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA):

  „În momentul de față, industria este decapitalizată, practic. Nu este normal ca ei, având activitatea și restricționată, să plătească acest impozit specific, care el este plătit indiferent de nivelul încasărilor. Drept urmare, este o măsură normală pe care autoritățile statului o iau pentru aceste industrii.”

  Citește mai mult pe EuropaFM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.