marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Culturii, fără reacţie în faţa scoaterii la licitaţie a unor bunuri care i-ar fi aparţinut lui George Enescu

  de - | 22 septembrie 2021, 9:06 PM | Naţional

  0

  În această seară au fost scoase la licitaţie mai multe obiecte care i-ar fi aparţinut lui George Enescu, informează Europa FM.

  Legat de această licitaţie există o anchetă a Ministerului de Interne, după ce organizatorii Festivalului George Enescu au avertizat că poate fi vorba de obiecte de patrimoniu, caz în care Ministerul Culturii ar avea drept de preemţiune. Problema este, că până la această oră, nu există o expertiză clară care să încadreze obiectele în categoria celor de patrimoniu.

  Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor a cerut o expertiză suplimentară, care nu s-a făcut. În condiţiile în care expertiza suplimentară cerută de Comisia Muzeelor şi Colecţiilor nu s-a făcut, licitaţia nu ar fi trebuit să aibă loc.

  “Am cerut un supliment de expertiză, dar nu s-a întâmplat nimic. Evident, am cerut un supliment de expertiză independentă. Din punctul meu de vedere, nu e foarte în regulă să se desfăşoare licitaţia, pentru că, urmare a deciziei Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, expertizele au fost invalidate”, spune Viorel Petac, vicepreşedinte al Comisiei.

  Organizatorii însă (Casa de licitaţii Hisctoric) susţin că totul este legal, iar ministerul Culturii, dacă voia, putea să facă o nouă expertiză. Nu a făcut-o. Mai mult, nici nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune pentru cumpărarea obiectelor care i-au aparţinut lui George Enescu.

  Citește continuarea pe Europafm.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.