duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, decorați de președintele țării

  de Special Arad | 28 martie 2023, 3:21 PM | Știri Arad

  0

  foto: Alexandru Badea/defense.ro

  Militarilor Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” le-a fost conferit marți, 28 martie, de către președintele României, Klaus Iohannis, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de pace „în semn de apreciere a rezultatelor importante obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice, pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României”.

  Potrivit Wikipedia, „Batalionul 191 Infanterie a fost înființat în data de 1 martie 1995 prin ordinul general numărul 2/1995 al Ministerului Apărării Naționale, privind finalizarea constituirii comandamentelor corpurilor de armată și intrarea în vigoare a compunerii la pace, a corpurilor respective, dislocarea și eșalonarea înființării marilor unități, unităților, subunităților și formațiunilor. S-a constituit cu efective complete, cu dislocare în municipiul Arad, în cazarma Arad-Gai, fiind subordonat Brigăzii 19 Mecanizată <<ZIRIDAVA>>.

  Continuator al tradițiilor de luptă ale Regimentului 2 Linie (Infanterie), la 12 iunie 1995 cu prilejul sărbătoririi a 165 de ani de la înființarea predecesorului său, Batalionul 191 Infanterie a primit drapelul de luptă. În temeiul articolului 99 aliniatul 1 din Constituția României și articolului 1 din legea numărul 34 / 95 privind acordarea drapelului de luptă marilor unități și unităților militare, având în vedere propunerea Ministrului Apărării Naționale, Președintele României Ion Iliescu a decretat acordarea drapelului de luptă concomitent cu denumirea onorifică: Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.

  În cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” ființează, începând cu 1998, și modulul românesc din Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii”.

  În 27 martie, în fața Primăriei Arad a avut loc ceremonia dedicată împlinirii a 25 de ani de la înființarea Batalionului Mixt de Menținere a Păcii.

  Citește și: Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad, la exercițiul „Brave Warrior 17” din Ungaria • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.