joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad, la exercițiul „Brave Warrior 17” din Ungaria

  de Special Arad | 4 iulie 2017, 2:24 PM | Știri Arad

  0

  În perioada 2 – 22 iulie 2017, un detașament constituit din 155 de militari și 25 de vehicule de luptă din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad va participa la exercițiul cu trageri de luptă „Brave Warrior 17” din Ungaria (Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center). „Brave Warrior 17” este parte a uneia dintre cele mai mari activități de instruire din regiunea Mării Negre din această vară, exercițiul multinațional „Saber Guardian 17”*.

  Alături de militarii din națiunea-gazdă, în organizarea pentru luptă a exercițiului „Brave Warrior”, sunt angajați aproximativ 2500 de luptători din  Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia și Statele Unite ale Americii. Scenariul exercițiului este astfel conceput încât să asigure atât pregătirea elementelor de comandă și control ale unor structuri tactice multinaționale, nivel brigadă și nivel batalion, cât și creșterea nivelului de interoperabilitate a trupelor, până la nivel batalion, care acționează întrunit în cadrul unor operații de răspuns la criză, în situația declanșării apărării colective a NATO, potrivit art.5 al Tratatului de la Washington.

  Detașamentul românesc, alcătuit dintr-o companie de infanterie întărită și un nucleu de comandament de nivel batalion, va fi integrat într-un batalion multinațional având comandă americană și structuri de nivel companie, din Marea Britanie, respectiv pluton, din Croația. Obiectivele de instruire ale militarilor noștri acoperă un larg spectru de activități în vederea ducerii unor acțiuni de luptă, pornind de la cele de redislocare a trupelor înafara teritoriului național și ocuparea unor poziții de apărare în teren, până la angajarea cu foc a trupelor inamice, cucerirea unor obiective și facilitarea intrării în luptă a altor forțe de intervenție din cadrul NATO.

  Premergător etapei de deplasare către facilitățile de instruire din Ungaria, în data de 30 iunie, la sediul unității din Cetatea Aradului, în cadrul revistei de front, personalul și tehnica detașamentului au fost inspectate de către comanda și statul major ale batalionului. A fost ultimul moment al perioadei de constituire și pregătire întrunită, care a confirmat, formal, că militarii se pot deplasa și participa la perioada de instruire din Ungaria.

  * Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11 – 20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei. Exercițiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. SG17 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.