joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Militar român, călcat de tanc în timpul unui exercițiu! Sebastian Șerban avea doar 35 de ani

  de Special Arad | 18 martie 2022, 1:19 PM | Naţional

  0

  Un militar român a murit într-un accident, în poligonul Smârdan dn județul Galați. Militarul, plutonier în Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați, a decedat vineri, pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, informează Ministerul Apărării Naționale.

  Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă”, se arată într-un comunicat al MApN.

  Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului.

  Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, a precizat MApN.

  Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

  Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Galați, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

  Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis condoleanțe familiei militarului.

  Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus premierul României.

  Sursă Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.